Годинник...

       Колись...
       Люди завжди за чимось слідкують. Хто за людьми, хто за дрібницями, хто за новинами, хто за мною, а хто за тобою...
       Чорні по білому в синю клітинку чорнила звертають на себе твою увагу, змушують зробити акцент і розпочати слідкувати за моїм почерком.
       Всі залежать від часу. Всі до єдиного звертають увагу на годинник і починають робити висновки. Які? Так, мій читачу, висновки про запізнення, ранній прихід або пунктуальність до секунди.
       В дитинстві дивишся на час, бо скоро твій улюблений мультфільм. В школі дивишся, коли закінчиться урок, а в студентські роки - скільки годин чи в який час можна поспати. На роботі,звісно, чекаєш кінця робочого дня і дивишся на зап'ястя руки і тільки на пенсії або в старості чекаєш кінця, але час вже байдужий і тільки по телевізору чи радіо іноді нагадують про нього.
       Годинник... Хто його придумав? Нащо час? Кажуть "Час - гроші" і вони будуть праві. Гроші хвилин і секунд, втрачених по життю найдорожчі. Але жалкувати непотрібно ні про що.
       Годинник...Пристрій для виміру часу. Хтось придбав подорожче, а хтось за безцінок купив на барахолці... Хтось носить на правій руці, хтось на лівій, а у когось на стіні в кімнаті. Хтось дістає з карману мобільний, а хтось спитає... Комусь зі шкіряним ремнем, а комусь без нього в кармані. Але суть одна - дві чи три стрілки дивляться на цифри і розповідають тобі все, коли звертаєш на них увагу.
       Вони живуть, особливо механічні. Ти кожного разу заводиш їх і чуєш як ніби серце заграло всередині механізму. Шестерні і безліч інших деталей починають рухатись. Ти прислухаєшся, навкруги тиша і заворожуючий стукіт, незрівнянний ні з чим, вводить тебе в гіпноз і змушує задуматись.
       Час швидкоплинний. Вчись радуватись кожній хвилині і миті, бо твій поганий настрій із-за нічого - пуста втрата часу, погодься!
       Можливо, про час вже написано багато, але не про це. Думаю, що і ця нотатка тобі сподобалась...
       Роби добро, радуйся сам і не змушуй інших розчаровуватись... 23.10.2012, 19:19.


Рецензии
И сердце стучит в унисон со стрелкой часов...

Так, жалкувати не потрібно... Але все одно, майже всі жалкують.
Мабуть, найбезглуздіша втрата - бездумна втрата часу.
А нотатка сподобалась. Чітко, лаконічно... Але різко, тому що правдиво.

Принцесса Без Трона   09.11.2012 02:49     Заявить о нарушении