Беларусь i Фiнляндыя

Сягоння прэтэнзіі да Беларусі прад'яўляюць на паўтара мільярда даляраў, якія ў выглядзе мыт за продаж растваральнікаў, вырабленых з расійскай нафты не выплачаны....

А што б Расіі самой сваю нафту не перапрацоўваць?
Ці пусціць беларускія НПЗ на расійскія радовішчы.

А тое атрымліваецца, што ў Амерыку цягнуць усё, прычым так, што грошы наогул у афшорах застаюцца, а вось беларусам прапануюць пояса падцягнуць...

Фінляндыя, дарэчы, пасля другой сусветнай вайны плаціла СССР рэпарацыі на суму мільярд даляраў - фінам розуму хапіла, нягледзячы на ўсе дамаўленні немцаў далей дзяржмежы 1939 гады не заходзіць.

Сталі яны плаціць той мільярд, галоўным чынам шырспажывам...

У выніку дзе сягоння Фінляндыя, а дзе расійская лёгкая і харчовая прамысловасць?...

Што агульнага ў Беларусі і Фінляндыі?

Тое што агульная мяжа з Расіяй у абедзвюх краін, ды тое што помнікі В.І. Леніну ў абедзвюх краінах стаяць дагэтуль...

Толькі вось гісторыя адносін з Расіяй у абедзвюх краін розная.

Фіны ваявалі на боку фашыстаў, а вось беларускія партызаны Расію ад іх абаранялі, прычым практычна бескарысліва і ў такіх умовах, у якіх не тое што ваяваць, але і жыць было немагчыма, кожны трэці загінуў.

А вось рэпарацыі выходзіць аднолькавыя?

Напэўна ў Расіі гісторыю не памятаюць, у айфоне пра гэта нічога няма...


Рецензии
У айфоне шмат чаго ёсць, толькі аднаго бракуе - інтарэсаў расійскага народа.
Сёння ў прэзідэнта Расіі айфон, а заўтра што?
Можа чып па скуру ўжывяць?

Андрей Бухаров   08.11.2012 06:35     Заявить о нарушении