Вынаходства як злачынства

Турма....
Як шмат у гэтым слове для сэрца нашага злілося....!!!

Для таго каб адчуць сябе арыштантам досыць што небудзь вынайсці і падаць заяўку на выдачу патэнта.... гадоў пяць "шчырыя" гутаркі з экспертамі будуць сніцца па начах, а калі крый божа, падчас не адпісаць якую небудзь бумаженцию, у якой увогуле то нічога новага, але эксперту "трэба", каб яна была, усё пойдзе з ветрам....

Увогуле без вялікай шкоды для рэпутацыі (хіба што злічаць псіхам) можна выпрабаваць усе хароствы следства і зоны "без адрыву ад вытворчасці" ў "хатніх" умовах....
Але вось нарэшце патэнт атрыманы.... "арыштант" на волі з прыгожай паперкай у кішэні... куды пайсці, куды падацца?

На прадпрыемствах кажуць: мы ўжо 20 гадоў шыем мяшкі на 40 кілаграм, а ты тут са сваімі супер - пупер ідэямі, увогуле не замінай працаваць.

У навуковых установах яшчэ "страмчэй" - а ты наогул хто такі? Наш інстытут над гэтай праблемай з дня яго падставы акадэмікам з сусветным імем б'ецца..., а ты яе за тыдзень вырашыць жадаеш? Гэтак мы без працы застанемся...., а пайшоў бы ты.... "у лазню"....

У звычайнага вынаходніка, за душой толькі інтэлектуальная ўласнасць, так што, каб знайсці грошы на рэалізацыю запатэнтаванай  ідэі, трэба спачатку што тое выкрасці....

А можа лепш адразу, вынайшаў - у турму, там  хоць кормяць кожны дзень...


Рецензии
Если посмотреть на условия содержания Брейвика, то в тюрьме то как раз можно не только жить, но и "прогрессу человечества способствовать", чем он, кстати, и занимается...

У нас же пока для изобретателей все условия заключаются в том, что дышать бесплатно пока разрешают...

Андрей Бухаров   12.11.2012 06:58     Заявить о нарушении