Сумныя думкi

Асобныя цытаты вядомых людзей, перыядычна якія размяшчаюцца ў Сеткі наводзяць на сумныя разважанні, але нельга паддавацца эмоцыям, трэба дзейнічаць....

Разважанні А. ДАЛЕСА.

Скончыцца другая сусветная вайна. Неяк усё ўтрасецца, уладкуецца.

1
Мы кінем усё, што маем, усё золата, усю матэрыяльную дапамогу, на оболванивание рускіх людзей. Пасеяўшы там хаос, мы неўзаметку падменім іх каштоўнасці, на фальшывыя.
І прымусім іх у гэтыя каштоўнасці верыць.

2
Як? Мы знойдзем сваіх аднадумцаў, сваіх саюзнікаў і памагатых у самай Расіі. Эпізод за эпізодам, будзе разгульвацца грандыёзная па сваіх маштабах трагедыя згубы, самага не пакорлівага на зямлі народа, канчатковага, незваротнага згасання яго самасвядомасці.

3
З літаратуры і мастацтвы мы паступова вытруцім іх сацыяльную сутнасць, адвучым мастакоў, адаб'ём у іх паляванне займацца малюнкам, даследаваннем тых працэсаў, якія адбываюцца ў глыбінях народных мас. Літаратура, тэатры, кіно --- усё будзе маляваць і ўслаўляць самыя нізінныя чалавечыя пачуцці. Мы будзем усяляк падтрымліваць так званых мастакоў, якія стануць укараняць і ўдзёўбваць у чалавечую свядомасць культ сэксу, гвалты, здрады --- словам, усякай амаральнасці. У кіраванні дзяржавай мы створым хаос і блытаніну.

4
Мы будзем неўзаметку, але актыўна і паступова спрыяць самадурству службоўцаў, хабарнікаў, беспрынцыповасці. Бюракратызм і залётнік будуць збудаваны ў дабрадзейнасць.
Сумленнасць і добрапрыстойнасць будуць абсмейвацца і нікому не будуць патрэбныя, ператворацца ў перажытак мінулага. Хамства і нахабства, хлусня і зман, п'янства і наркаманію, жывёльны страх сябар перад сябрам і бессаромнасць, здрада, нацыяналізм і варожасць народаў, першым чынам да рускага народа, --- усё гэта мы будзем неўзаметку і спрытна культываваць, усё гэта заквітнее махрыстым колерам.

5
І толькі нешматлікія, вельмі нешматлікія будуць здагадвацца ці разумець, што адбываецца. Але такіх людзей мы паставім у бездапаможнае становішча, ператворым іх у пасмешышча, знойдзем спосаб іх абылгаць і абвясціць адкідамі грамадства. Будзем вырываць духоўныя карані, спахабляць і знішчаць асновы народнай маральнасці. Мы будзем расхістваць, такім чынам, пакаленне за пакаленнем. Будзем брацца за людзей з дзіцячых юнацкіх гадоў. Галоўную стаўку будзем рабіць на моладзь, станем раскладаць, разбэшчваць, гвалціць яе.
Мы зробім з іх цынікаў, пахабнікаў, касмапалітаў.

Генадзь Ляпунов   31.05.2011 12:00

Далеса даўно няма ў жывых, а мы ўсё яго "курсу" вынікаем....

Можа быць ужо хопіць?

разважанне А. БУХАРОВА.

1. Скончылася "халодная" вайна. Неяк усё ўтрэслася, уладкавалася. І мы кінем усё, што маем на тое каб жыць годна, не горш ЗША. Дасягнуўшы іх узроўня жыцця, мы прымусім іх у гэта верыць.

2
Як? Мы знойдзем у сваім народзе і ў іншых краінах найболей здольных і найболей таленавітых людзей і створым ім усе неабходныя ўмовы для творчасці і працы на балазе нашага народа, умацаванні яго самасвядомасці.

3
У сусветнай літаратуры і мастацтве мы  створым  годны перайманню выява нашай краіны і нашага чалавека.

4
Мы прымусім,  службоўцаў працаваць у інтарэсах дзяржавы, на балазе нашага народа і ўсяго чалавецтва.

5
І ўсе шырэйшыя пласты насельніцтва будуць цешыцца нашым поспехам, вынікаць нашаму прыкладу.
***

Андрэй Бухаров   31.05.2011 15:00

Што нам беларусам Далес?
Нават Вест - Пойнт пабудаваў пінскі шляхціч Тадэвуш Касцюшка.....


Рецензии