Интернет

В сучасному світі, світі ХХІ століття, люди здатні на неможливе: без зусиль та особливого навантаження спілкуватися з будь-ким, хто знаходиться за сотні, тисячі кілометрів. Більше того, можна бачити свого співбесідника, коли він знаходиться в Парижі, а ти в Києві на улюбленому дивані. Здається, це так чудово, так легко та безпечно. Але все набагато складніше.
Звісно, переваг у Інтернету багато. Всього лише за допомогою клавіатури, бажання та над популярного шукача Google, можна знайти погоду в Манхетені, новини в Берліні, докладну біографію Пушкіна та фільмографію Абдулова. Безліч цікавої інформації, яку не знайти в книжках, безліч унікальних та неповторних статей, які можна використати з користю для себе, безліч картинок, фотографій, музики, відео, фільмів.. безліч, безліч, безліч…

Так, зручніше, Так, швидше, комфортніше та простіше. Та чи безпечніше? Чи цікавіше? Адже перевірити достовірність інформації неможливо. Неможливо зрозуміти, чи насправді той, хто сидить по ту сторону монітору і пише тобі повідомлення, така добра, відверта та розуміюча людина. А книги? Ви лише згадайте як це приємно, тримати в руках книгу, якій понад 200 років, яка пам’ятає стільки рук і очей, що навіть уявити важко.

А ще віртуальний світ безжально забирає наш вільний та не зовсім вільний час і більше не повертає. Замість того, щоб тримати за руку коханого, дивитися в очі друзям, сказати «люблю» мамі та вислухати слова підтримки тата, ми від сходу до заходу просиджуємо перед монітором комп’ютера і спілкуємося з тим, хто запитує «що нового?», не знаючи, що в тебе було «старого», хто запитує «як справи?» лише для того, щоб підтримати розмову, хто ніколи не запитає, який у тебе настрій, що наснилося тобі сьогодні, який фільм ти дивився вчора, та яку книгу прочитав останньою. Воно того варте? Ні, не варте!

Отже, Інтернет – річ неоднозначна, і кожен сам обирає, користуватися ним, чи надати перевагу «старим», перевіреним методам спілкування та знаходження інформації. Я для себе висновки зробила. Чи зробите ви їх для себе від мене не залежить. Просто прислухайтеся серця і довіртеся його вибору.

Йти в ногу з розвитком технологій – це добре. Тільки будьте обережніші! Каміння з дороги ще ніхто не прибирав.


Рецензии
Совершенно согласна! "Замість того, щоб тримати за руку коханого, дивитися в очі друзям, сказати «люблю» мамі та вислухати слова підтримки тата, ми від сходу до заходу просиджуємо перед монітором комп’ютера" - картинка с натуры! Я даже стих написала - "Сетевое четверостишие". Успехов!

Ольга Не   12.11.2012 21:51     Заявить о нарушении
Спасибо, и Вам успехов. А Ваш стих я прочитала. Достаточно не плохо.

Алина Шер   13.11.2012 23:30   Заявить о нарушении
Рада, что Вы со мной согласны. Удачи!

Ольга Не   14.11.2012 07:36   Заявить о нарушении