Створюючи нову мову

 В 2212 році , відомий український філолог, і дослідник літератури 21 століття, Чжуд-Ши  Ів-Ан-Ов, напиши свою найкращу працю « Створюючи нову мову..». Він навмисно напише назву на отій , вже віками півзабутій давно – українській мові, яка з часом була замінена на ново – українську мову.
Скрізь усю книгу, буде проходити думка, про значний вклад в формування нової мови тогочасних вчителів літератури, які навчаючи дітей літературної мови не забували, про  життєву необхідність формування нових слів та таким чином збагачення мови. Серед цих яскравих індивідуумів, що не покладаючи ручки, безжалісні до самих себе та оточуючих, несли світло нової мови, особливу роль на думку автора відіграє М.Т.О.
Вчитель української мови та літератури, вчитель вищої категорії,голова м/о вчителів гуманітарного циклу,спеціальність - вчитель російської мови та літератури, закінчила Миколаївський педагогічний інститут імені Белінського – 1988,вчитель української мови та літератури педагогічний інститут імені Белінського  - 1992.
Саме завдяки цій талановитій особистості українська літературна мова 21-го  століття збагатилась ось такими словами:
«Аніма ,обійма,змолото, безправно, відрання, ожива, гука ,ачи,ставі, пізна, сокирой, відворотнє ,квітко-зали, пра( напевно прадіди..), Смаколик, смаколиком ,стука, застрибує ,згірклая, ізрання ,УтОну , вокальчик ,жить ,ґонорово, крижинно, царівніша, д`яволиця , нету(інтернету) ,слуха,вирина(випливає), амнезійно,» , які вона, попри критику, застосовувала у своїх віршах.
Чжуд-Ши  Ів-Ан-Ов, щиро захоплюючись досягненнями цього автора, клеймить всіх тих ,хто смів не поділяти   її революційних думок, і навіть не міг здогадатись з яким захопленням її самовіддана праця над збагаченням української мови буди сприйнята наступними поколіннями..


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.