Дек лька сл в про Васю

Отже, про Васю. Цей співробітник робить для нашої компанії щонайменше дві речі – не дає померти з нудьги та дає шанс тріснути від сміху. Людина він непогана, та от має здатність потрапляти у відверто безглузді ситуації. Такий у нього вже талант.
Нещодавно йому всміхнулась доля – виграв у лотерею! Але, як виявилось, і тут не обійшлося без прикрощів. Ніхто навіть подумати не міг, що ситуація обернеться так трагічно.
Як чесна та порядна людина, змовчати про свій виграш та приховати його від дружини не міг. Але й назвати суму виграшу прирівнювалось до того, що ніякого виграшу немає, бо жінка відбере гроші до сімейного бюджету. Вирішив сказати правду, але знайти причину залишити частину виграшу собі. Та причина мала би бути дуже важливою і невідкладною. Довго він думав, що б вигадати, і нарешті, натрапивши  в газеті на сумну історію про померлого за обставин нещасного випадку в зоопарку ведмежати, вирішив викликати в дружини почуття жалю. Так і зробив: сказав, що в директора важко захворів кіт, і той страшенно переживає. А так як тварина рідкісної породи та дуже дорога, операція складна та невідкладна, а грошей у фірми мало – криза! – директор просить допомогти хто чим зможе. Та, мало того, що це дорогий пес, себто кіт, він ще й талісман компанії. І тому, нічого тут не зробиш, 200 гривень треба віддати.
Жінка повірила, та відразу ж все і наплутала. Подзвонила  жінці директора та виразила своє співчуття з приводу хвороби їхнього хом’ячка. Жінка директора була здивована, але вдячно прийняла всі слова скорботи.
Ввечері Вася прийшов додому не зовсім тверезий. Жінка відразу все зрозуміла – підтримав директора у тяжку хвилину. Нічого не говорячи і десь в глибині душі відчуваючи гордість за те, який чуйний та товариський у неї чоловік, підігріла йому вечерю та нагодувала.
Наступного дня Василь знову прийшов напідпитку. Жінка запитала, як бідна тваринка себе почуває. Чоловік пустив скупу сльозу та повідомив, що лікарі ще нічого сказати не можуть.
В середу від Васі несло пивом та цигарками. Дивно, адже він давно кинув палити. Результат операції не досить втішний – всього 20%, що житиме їх «талісман».
На четвертий день жінка не витримала, та сама подзвонила директору. Як же вона була здивована, коли почула, що тваринка не тільки не пережила ніякої операції, але і взагалі ніякого талісману фірма не має! І ввечері уже шкода було Васю – дісталося ж йому качалкою від жінки!


Рецензии