Власть ошибается

Однією із  багато чисельних  проблем  , які  потрібно  вирішувати  в  місті ,  є  проблема  утилізації  твердих  побутових  відходів.  Сьогодні  це  є   проблемою  практично  у  всіх  містах  на  Україні ,  в  тому  числі  і  в  м. Києві ,  де  побутове  сміття  готові  вивозити  за  80  км.
В  передвиборчих  програмах  всіх  політичних  сил  питання  екології  займали  значну  частину  своїх  передвиборчих  обіцянок .   Прийде  час  наступних  виборів  до  міської  ради ,  і  знову  політичні  сили  будуть  переконувати  своїх  виборців  , що  тільки  вони  турбуються  за санітарний  стан  нашого  міста.
Але  ж  який  фактичний  стан  справ  з  цього  питання  в  нашому  місті.
Дійсно  можливості  міського  звалища  вичерпуються. Через  2-3  роки  не буде  куди  вивозити  міські  побутові  відходи.  Потрібно  щось  робити.  В  свій  час  було  багато  пропозицій  щодо  будівництва  в  місті  сміттєпереробного  заводу ,   але  на  жаль  ці  пропозиції  залишились  на  папері.
І ось  в  цій  ситуації ,  в  якій  опинилось  місто ,  коли  міське  звалище  твердих  побутових  відходів  досягло  своєї  критичної  маси  надійшла  пропозиція  від  приватного підприємця Людмили Дригало разом з  Японської  корпорацією  «Шимідзу»  щодо  вкладення  інвестицій  в  оздоровлення  екологічного  стану  в  місті  шляхом  вирішення  утилізації  твердих  побутових  відходів ,  ліквідації  міського  звалища  та проведення  його  рекультивації.   Враховуючи  інвестиційний  клімат  в  нашій  країні  іноземний  інвестор  ,  не  хоче  мати  справу  з  державою,   тому  він  готовий  співпрацювати  з  приватними  комерційними  структурами.  На  мою  думку  існуюча  міська  влада  повинна  була  підтримати  ініціативу    Дригало  Л.Б.  і  всіляко  сприяти  реалізації  цього  екологічного  інвестиційного  проекту.  На  жаль  цього  в  черговий  раз  не  сталося.  Міськвиконком  заявляє  про   те,  щоб  Японський  інвестор  перераховував  кошти  до  виконкому.  Але  ми  повинні  чітко  зрозуміти,  що  при  тому  рівні  корупції ,  яка  існує  в  країни  та  нашому  місті  ніхто  із  іноземних  інвесторів  не  згодиться  мати  справу  з  державними  структурами.
Слід  зауважити  про  двоякість  позиції  деяких  партійних  фракцій  міської   ради. Мається  на  увазі  депутатська   фракція    БЮТ,  члени  якої   на  всіх  можливих  заходах  говорять ,  що  вони  успішно  борються  за  поліпшення  екології  в  місті ,  але  фактично  нічого  не  роблять  для  цього. Навіть  Президент  України  в  своєму  листі  до  депутатів  Фастівської , Сквирської , Білоцерківської  рад   від  25.04.2008  року  звернув  увагу  на  те ,  що  окремі депутати  перешкоджають  реалізації  інвестиційних  проектів ,  що  в  свою  чергу  має  негативний  вплив  на  формування  інвестиційного  клімату  в  Київській  області.  Враховуючи  малочисельність  нашої  депутатської  фракції  «Біла  Церква – регіональна»  ми  не  можемо  вплинути  на  позитивне  вирішення  проблеми  залучення  в  місто  екологічного  інвестора.
        Викликає  здивування  невпевнена  позиція  міськвиконкому  з  питань  впровадження  екологічних  проектів . З  одного  боку  виконком  міської  ради  не  проти,  щоб  реалізувати  наміри  іноземних  інвесторів , а  з  іншого  не  прикладає  ніяких  зусиль  для  їх  впровадження.
Я  вважаю ,  що  це  хибна  позиція.   Проект  про  дегазацію   міського  полігону  твердих  побутових  відходів  в  першу  чергу  вирішує  проблеми  нашого  міста. Адже  за  цим  проектом  передбачається  рекультивація  полігону  ,  що  коштує  немалі  бюджетні  кошти / в бюджеті  на  2008 рік  передбачено  360  тис. грн../ , а  також  позитивні екологічні  наслідки  для  навколишнього  регіону.


Рецензии