Депутаты против народа

Матеріальною і фінансовою основою місцевого самоврядування є рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, земля, природні ресурси, що є у власності територіальних громад сіл, селищ, міст, районів, а також об’єкти їхньої спільної власності, що перебувають в управлінні районних і обласних рад”.
Конституція України (стаття 142)
Днями  місцеві депутати  прийняли рішення про перетворення  комунального підприємства „Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління” в товариство з обмеженою відповідальністю „Білоцерківське ШЕУ”. Що ж отримає громада міста після реорганізації ШЕУ, на яке за роки його існування  покладалися обов’язки з ремонту доріг, світлофорів, озеленення вулиць тощо? А нічого.  А нічого.  Навіть названих послуг. Бо згодом підприємство зусиллями місцевих депутатів, міського очільника Савчука, махінатора-економіста з БЮТу буде доведено до банкрутства та викуплено за безцінь. Навряд чи новоспечене товариство буде дбати про санітарне очищення вулиць, їх реконструкцію і ремонт, оскільки уже добра знана у місті компанія „КФК” (очільник – Костянтин Єфименко, лідер білоцерківського БЮТу) аж ніяк не зацікавлена в цьому Схема отримання комунального підприємства у власність може бути якою завгодно – за роки „демократії” їх вигадано чимало. Одним із сценаріїв може бути, наприклад, такий:   ВАТ „КФК”, частка якого у ТОВ „Білоцерківське ШЕУ” становить 45,2% і яке внесло своїх 15 млн грн в цю структуру, візьме на себе усі боргові зобов’язання ШЕУ, можливо погасить їх, а потім візьме кредит  на велику суму грошей (декілька десятків мільйонів гривень), який  банку не поверне. Банк, в свою чергу, забере майно ТОВ „Білоцерківське ШЕУ”. І що ж виходить? А виходить пікантна, проте дуже вдала для ВАТ „КФК” ситуація: майна у ТОВ немає, кошти на рахунках відсутні, заборгованість по зарплаті – шалена, тож підприємство визначається банкрутом. Таким чином, ВАТ „КФК”, вклавши в ТОВ 15 млн грн, отримує в 10 разів більше у вигляді землі і споруд у центрі  міста. Яка ж тут роль міського голови Савчука і хто взагалі виступив ініціатором перетворення комунального підприємтсва в ТОВ? Як свідчать факти, цією людиною був Руслан Губрій, директор ШЕУ і за сумісництвом, брат лідера місцевого БЮТ. Саме він  11 листопада 2009 р.написав листа міському голові за № 559, в якому просить реорганізувати підприємство. Контроль за цим процесом В. Савчук покладає на голів комісій, депутатів -БЮТівців - Івана Кошеля та Віталія Красовського.  Завдання  ж міського голови полягало в тому, щоб „правильно” попрацювати з депутатським корпусом. Міська влада підвела білоцерківців до того, що незабаром  усі ми будемо працювати виключно на один білоцерківський клан – сім’ю та друзів бютівця К. Єфименка. За такою схемою п. Єфименко з мером міста уже зміг присвоїти білоцерківські комунальні підприємства АТП 13256 та „Київоблпастранс” Виникає інше питання: як депутати, які мають стояти на сторожі інтересів громади,  в 34 голоси „за” підтримали ліквідацію комунального підприємства?! За неофіційними даними, кожний з 34 депутатів отримав по 60 тис грн хабара. Голова БЮТу п. Єфименко отримав загалом 17 гектарів землі, яка на сьогодні коштує десятки мільйонів гривень.  Місто ж повністю втратило комунальне  підприємство.  Що збирається робити з підприємством Єфименко, - знає лише тільки він. Тож, шановна громадо, коли 30 травня прийдете на вибори міського голови і депутатського корпусу, згадайте, хто працював, а хто плескав язиком, нібито виступаючи „за народ”. Брехати – не ціпом махати. За 5 років  вони так нічого і не зробили, а мали у міськраді більшість, хоча ні, вся їхня заслуга - в успішному розбазарюванні і привласненні громадського майна, нашого з вами.
Депутат, який побажав залишитися невідомим:


Рецензии