Лесная сказка и сказки власти

 
Комунальне майно м. Біла Церква активно почало міняти своїх власників декілька років назад. Все проходило тихо, мирно, демонстрацій та явного невдоволення міської громади не було. Хоч бувало хто, все ж таки задавав якісь питання, то відповідь влади про необхідність поповнення казни міста більш-менш задовольняла допитливих, поки на настала черга .дитячого  оздоровчого  табору «Лісова казка»
Нагадаємо, що дитячий оздоровчий табір «Лісова казка» – це розвинутий лікувально-оздоровчий комплекс санаторного типу по оздоровленню дітей, на земельній ділянці 7,6 га, площа об’єктів якого складає 20 тис. кв. метрів, ринкова вартість якого становить 50 млн. грн. В минулому  році за кошти з міського бюджету мали змогу оздоровитися понад 300 дітей.
Відомо, що на рішення місцевої  влади про продаж зазначеного табору, міська громада відповіла протестом. Щоб якось обґрунтувати таке рішення в засобах масової інформації, в тому числі на місцевому телеканалі  «Крокус», до речі,  співвласник якого є відомій в місті і далеко за її межами політичний діяч  К. Єфименко,  міський голова В. Савчук доводив до відома громадян  міста про неможливість утримання на балансі міста дитячого оздоровчого табору «Лісова казка», який настільки вже розвалився, що на його ремонт не вистачає коштів  міському бюджеті.  З його слів єдиним виходом є термінова продаж  об’єкту невідомій фірмі ТОВ «Аримп»  (Оціночна вартість тоді була  в  2 млн. грн. або 160 тис. євро,  це вартість автомобіля на яких їздять деякі можновладці). При чому були показані картинки розвалин цього табору, обідрані стіни дитячих спальних кімнат і інші аналогічні неподобства.  Але, як свідчать факти,  пан Василь явно говорив щось не те. Частина  телеглядачів, які останнього літнього  сезону 2009 р. оздоровлювали там своїх дітей були вкрай збентежені побаченим, бо ще влітку спостерігали прекрасне оздоблене прибране дитяче містечко з охайними добротними будівлями, про які не можна сказати, що вони ось, ось розваляться. Між будівлями асфальтові доріжки з красивими газонами  теж в прекрасному стані. Всередині приміщень, де мешкали діти, не було навіть натяку на те, що показував наш мер. Охайно оздоблені інтер’єри виблискували свіжими різнокольоровим фарбами на стінах, підлоги в гарному  стані.  Пан Василь, мер нашого рідного міста  явно говорив неправду його виборцям , які  в свій час посадив його на цю посаду.
  Позиція громадськості міста однозначна - продаж Лісової казки суперечить інтересам іі мешканців і не відповідає юридичним, моральним та етичним нормам. У зв’язку з цим виникає безліч питань, на які ініціатор продажу – міська влада,  не дає   відповіді .
1. Чому взагалі продається Лісова казка?
2. Хто такий покупець  фірма ТОВ «Аримп»?
3. Чому не використовується аукціонний механізм  приватизаціі, передбачений законодавством, а продається одному покупцю ТОВ «Аримп»?
4. Чому тільки один покупець  ТОВ «Аримп» отримав преференції (пільги по ціні)?
5. Чому міська влада всупереч активного протесту виборців не відмовляться від продажу Лісової казки і як взагалі вона вирішує інші майнові питання ?
6. Хто насправді керує нашим містом?

На питання, чому взагалі продається Лісова казка?  В. Савчук  завжди відповідає стандартною фразою  -    продаж дитячого табору «Лісова казка» досить непопулярне рішення, але іншого виходу  не має, бо потрібні  кошти для забезпечення життєдіяльності Білої Церкви. Але дозвольте пане Василю, коли  Вас обирали мером  міста, Ви розказували  нам, що в першу чергу будете поповнювати казну за рахунок розвитку виробничої діяльності, і мова не йшла тоді  про «дерибан» міського майна.  Якби про таке Ви  тоді натякнули, тим паче по відношенню  до табору «Лісова Казка»,  мером стала  б інша особа. Якщо Вам до вподоби таким чином заробляти кошти, будь ласка – спочатку за термін своєї  діяльності шось збудуйте, продайте і це буде Ваш вклад в розвиток. Але в даному випадку Ви організували торгівлю майном міської громади, яка створила його значно раніше, ніж Ви стали мером,  Ви відбираєте  у наших діток, значна більшість батьків яких живуть трохи гірше ніж Ви,  останній шанс на  безкоштовне оздоровлення. Мабуть Ви  забули, що вони проживають в зоні радіологічного забрудненні і практично здорова дитина, на жаль , це рідкість.
Мер, це публічна особа,  в першу чергу це  взірець чесності  та справедливості, високоморальна людина , якій довірили  забезпечувати комфортні умови проживання, соціальний та економічний розвиток всім громадянам міста. На превеликий жаль, такого  про Василя Петровича тепер сказати неможливо, оскільки існують прямі факти його відвертої , при чому, публічної цинічної брехні, наприклад, в інтерв’ю газеті «Тема» № 48(164).   На питання кореспондента -  чи  можете Ви  назвати власника фірми ТОВ «Аримп», якій продається табір, була отримана відповідь  – ні, не можу, бо я з ним не зустрічався.  Брехню маленького    хлопчака, який боїться батька признатись в скоєній шкоді і щоб уникнути покарання всіляко відбріхується, можна зрозуміти.  Неправду про те, що мер не знаєте власника фірми ТОВ «Аримп» теж можна зрозуміти, бо  її  власником є  відомий    пан Константин  Ефіменко – лідер місцевого осередку партії БЮТ, власник відомої у місти компанії КФК. Ви пане Василю  не тільки зустрічалися з Константином,  наприклад,  на сесіях міськради, а знаходиться з ним в тісних дружніх стосунках. Визнання цього факту для Вас катастрофічно  невигідно, бо може спровокувати  підозру  в корупційній діяльності, яка трактується, як діяльність  осіб, уповноважених   на   виконання   функцій  держави для одержання матеріальних благ, послуг, пільг, або інших переваг.
Прикро, що мешканці міста для  Вас стали безмозгими «лохами», яких можна «розводи»  без обмежень , бо вони  нічого не хочуть, не бачать, не чують. Чують і все бачать, бо цей  факт для значної частини громадян давно не є секретом, у  всякому випадку для тих хто користується інтернетом. Наприклад,   сайт Антимонопольного комітету України ще  6 липня 2007 р.  в своїй інформації про рішення та розпорядження антимонопольного комітету України  розмістив повідомлення такого змісту: « ВАТ «КФК» (м. Київ), основним видом діяльності якої є консультації з питань комерційної діяльності та надання послуг оренди власної нерухомості, надано дозвіл на придбання часток у статутних фондах ТОВ «АРИМП» (м. Київ), ТОВ «АТІ-Інвест» (м. Київ), ТОВ «Уралпромхолдинг» (м. Київ) та ТОВ «Урал-фінанс» (м. Київ), які з моменту створення не здійснювали  господарської діяльності, що забезпечує покупцеві перевищення 50% голосів у вищих органах управління зазначених товариствах (бажаючі можуть знайти цю інформацію вставивши в Google виділену фразу). Таким чином фактичним власником ТОВ «АРИМП» (01021м. Київ , вул.. Мечникова, 22-а , кВ. 20 ) є ВАТ «КФК».
 
Компанія КФК (Кредитний фінансовий консультант)  створена в  м. Києві. Компанію контролює  Константан Олексійович  Єфименко у віці 34 роки. Згідно інформації в виданні  «Ділова столиця» №  06(456) від 02.08.2010 р - це  колишній перший заступник директора  «дочки» «Нафтогазу України» - «Укртрансгазу»,  нинішній його директор , протеже Литвина,  нинішній депутат Київоблради від фракції БЮТ. Для довідки:  На його  призначення директором  «Укртрансгазу»  так  відреагувала голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань функціонування газотранспортної системи та забезпечення газом споживачів у 2008-2009 роках Інна Богословська. Вона заявила,  що на місце бувшого  керівника "Укртрансгазу"  професіонала Ярослава Марчука поставили "хлопчика" без достатніх професійних знань, якого раніше звинувачували в різних зловживаннях. При цьому  , народний депутат , представник депутатської групи  "За Україну!" Андрій Парубій відзначив, що рішення щодо зміни керівництва ДК" «Укртрансгаз», це ще одне підтвердження того факту, що Прем'єру не потрібні кваліфіковані й віддані Україні фахівці. Але ведеться про інше.
Незважаючи на свій молодий  вік   Костянтин Олексійович  - налагодив чудові стосунки з мером Білої Церкви Васильом  Савчуком, хоча той значно старший від нього за віком. Вони проявились , зокрема, у загальних  бізнес-інтересах на ринку азбестотехнічної продукції яв в Україні, так і в Росії. Так Костянтин Олексійович  довірив відповідальну посаду голови ради директорів  підконтрольного йому російського заводу азбестотехнічних виробів  «УралАТІ», Олегу Савчуку - синові білоцерківського мера.  Зрозуміло, що це щира подяка нашому міському голові  за створення сприятливого режиму «прихватизації» майна міста  молодому та пруткому пану Єфіменко.
В результаті таких дружніх стосунків, компанія "КФК"  тепер постійно  знаходить  спільну мову з  місцевою владою, депутатами та мером міста.  Так на сьогоденні  компанія КФК «прихватизовувала» такі  майнові значимі активи комунальної власності міста: АТП, ВАТ "Білоцерківське  виробничо-торгівельне підприємство ", ВАТ" Білоцерківський автобусний  парк ", телекомпанія" БЕСТ " (рейдерське захоплення було проведено у вересні  2008 г). В перспективі  дієтична їдальня на Гординського (відома народу як "поминальна "). На черзі - готель "Рось" ,КП «Білоцерківське міське дорожньо-експлуатаційний управління» і так далі,
. Продаж будь-яких об'єктів державної власності у  період економічної кризи є недалекоглядним кроком істинного господарника, оскільки об’єкти обезцінені і це просто невигідно  для міської казни. Продаж  дитячого табору, в якому протягом 30 років  оздоровлювалися білоцерківські діти- це  злочин, за  що влада має нести відповідальність. Причому мова не йде  про продаж на аукціоні, в ході якого перемагає той, хто більше запропонує грошей.  Мова йде про викуп підприємством ТОВ «АРИМП»   - просто домовилися  з мером про офіційну  суму , та решту неофіційних тіньових видатків  і  купуй об'єкт.
Таким чином тепер стає абсолютно зрозумілою  позиція міської влади в особі депутатів, та його мера стосовно продажу зазначеного дитячого табору. У основу цієї позиції   закладений простий інстинкт до власної вигоди – чи то в отриманні хабара, чи в наданні певних послуг, як у випадку працевлаштування на вигідну роботу сина мера. Неможливо повірити в те, що ці люди які називають себе служителями народу  стали такими з народження. І тепер багатьох з них ми бачимо смиренними відвідувачами наших церков, що просять прощення у бога за скоєні гріхи. Нажаль спокуса «халявного» збагачення стала  невід’ємною частиною їх життя. Вони не мають бога в душі.
Згадаймо деферамби, які  улесливо співали нам засоби  інформації про чесні наміри народних обранців  на  минулих   виборах до місцевих рад та на посаду голови. Але як говориться – хотіли як краще, а отримали як завжди. Здавалося,  вже забрали все можливе комунальне майно, що «погано лежить» , але  все одно їм мало і мало. При адекватному стані людина, якій вдарили по руках, що  зазіхнула на чуже,  просто припинить це неподобство. А тут навпаки - все місто встало на захист  табору з демонстраціями, протестами, оскарженнями, а вони не зупиняються і апетити у них ростуть.   
  . «Сьогодні владу в місті повністю узурпували депутати від БЮТ, на чолі з К. Ефіменко, які керують міським головою та містом  виключно у власних інтересах. Якщо підрахувати усю суму хабарів, починаючи з 2006 р. по сьогодні, то її стало б на те,  щоб безкоштовно лікувати пенсіонерів нашого міста цілий рік.» (З статті Юрія Присяжнюка, депутата Білоцерківської міської влади («Новини Київщини» № 5 (46) 2010 р.) Ось де необмежені резерви поповнення міського  бюджету, в тому числі і для утримання табору «Лісова казка». Достатньо міському голові затвердити прейскурант  з цінами по вирішенню того чи іншого питання органами влади і гроші потечуть не в кармани депутатів а в міський бюджет. А ще можна  організувати продаж депутатських місць міської ради  через аукціон, хто більше запропонує, той і депутат. А Ви кажете  пане Василю, що  не знаєте  де дістати кошти. На те Ви і голова, щоб думати, про те не видно по вас, щоб Ви переймалися цим.
 


Рецензии