Страх
Ти обов’язково можеш іти старими вулицями свого улюбленого міста, ти можеш дивитись на людей, можеш слідкувати за їхніми поглядами, рухами, за тим, як вони цілуються, або тихо сьорбають каву в маленьких затишних кав’ярнях, або голосно надираються пивом та коньяком в задимлених пабах.
Точно знаю – за усим цим стоїть маленька тварюка, що протискається крізь ребра і дере грудну клітину так, що аж як то кажуть серце крається. Вона постійно шкрябає своїми довгими закрученими кігтями так голосно, що це віддає у скронях, так голосно, що це відбивається від п’ят і луною розноситься тілом. Ця тварюка – страх!
Ти боїшся коли позаду тебе біжать вовки, а попереду ще довга засніжена тайга. Ти боїшся коли на кожному кроці тебе очікує пастка. Ти боїшся, коли ти у пастці, а вовки вже поруч. Ти боїшся себе, свого майбутнього і минулого, ти боїшся…
Страх біжить за тобою, крок за кроком, секунда за секундою і ти нікуди не дінешся! Ти лягаєш спати і думаєш, що страх піде собі назад, тими вулицями, тією тайгою, повернеться до тих вовків, до їхніх дітей, та ж ні!!! Він стоїть біля твоєї постелі і крапає кров’ю на простирадла, твоєю кров’ю, тією, що видряпала з під грудної клітини і зі шлунку. Просинаєшся на вогкій і липкій постелі. У той час, коли ти позіхаєш, воно прослизає на своє робоче місце і починає точити кігті.
Треба навчитися його витягувати… Треба обов’язково цього навчитися… Запалюємо вогонь, нагріваємо щипці і треба зловити цю паскуду… Бляха, треба обов’язково її зловити!!! Запалюємо вогонь!!!
Свидетельство о публикации №213020800073