Канон Андрея Критского Пн. , Песнь 8

ПОНЕДЕЛЬНИК ПЕРВОЙ СЕДМИЦЫ ВЕЛИКОГО ПОСТА

Песнь 8

Из http://www.proza.ru/2013/03/26/1901

Все те, Кому поют хвалу небесных чистых воинств рати,
Кого покорной стаей слуг трепещут Херувимы ради,
Того, душа, благословляя, превозноси во все века.
Смиренный ум - дорога к раю, спаси, Господь: жила не так…

Душа, ты помнишь колесницу, где в свете славы Илия
Вознесся в небо? Возродиться и ты б могла - не заперт Рай.
И Елисей, приняв одежды от Илии, стал свят и благ,
Но, если грех несешь, как прежде, на благодать не уповай!
 
Ты помнишь, как соманитянка с почтеньем гостя приняла?
Ты ж затевала перебранки, гнала пришельцев и кляла…
Не будь подобной Гиезию, страшись гееннского огня,
Душа моя, раскайся: сгинешь, крест прокаженного приняв!   

О, Ты, Отец наш безначальный, и Слово - Сын, и Дух Благой,
Ты – Троица в Едином, дай мне вернуться чистым в день другой!

Порфира мысленная, в чреве Твоем плоть Божья соткалась,
Пречистая, в любви и вере Твоя над нами вечна власть.

Оригинал (ц/слав):

Песнь 8

Ирмос: Егоже воинства Небесная славят, и трепещут херувими и серафими, всяко дыхание и тварь, пойте, благословите и превозносите во вся веки.

Согрешивша, Спасе, помилуй, воздвигни мой ум ко обращению, приими мя кающагося, ущедри вопиюща: согреших Ти, спаси, беззаконновах, помилуй мя.
Колесничник Илия колесницею добродетелей вшед, яко на небеса, ношашеся превыше иногда от земных: сего убо, душе моя, восход помышляй.
Елиссей иногда прием милоть Илиину, прият сугубую благодать от Бога; ты же, о душе моя, сея не причастилася еси благодати за невоздержание.
Иорданова струя первее милотию Илииною Елиссеем ста сюду и сюду; ты же, о душе моя, сея не причастилася еси благодати за невоздержание.
Соманитида иногда праведнаго учреди, о душе, нравом благим; ты же не ввела еси в дом ни странна, ни путника. Темже чертога изринешися вон, рыдающи.
Гиезиев подражала еси, окаянная, разум скверный всегда, душе, егоже сребролюбие отложи поне на старость; бегай геенскаго огня, отступивши злых твоих.
Безначальне Отче, Сыне Собезначальне, Утешителю Благий, Душе Правый, Слова Божия Родителю, Отца Безначальна Слове, Душе Живый и Зиждяй, Тро;ице Еди;нице, помилуй мя.

Яко от оброщения червленицы, Пречистая, умная багряница Еммануилева внутрь во чреве Твоем плоть исткася. Темже Богородицу воистинну Тя почитаем.

см http://www.proza.ru/2013/03/28/1468


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.