Плацебо. Глава 2. Iдеал

Того дня для мене не існувало нікого, крім неї. Нове захоплення, що нестримним бажанням гріло всього мене, зацікавлювало, надаючи стимул взяти і прийти завтра туди, куди потрібно, аби побачити її знову. Про себе я називав її Гоцою, як символ яскравого кохання, в якому мистецтва було більше, аніж в будь-якій книзі чи картинній галереї. На честь почуттів, описаних Дерешем. Швидко і змістовно.
Гоца була для мене чимось новим, і я полишав надію зрозуміти її. Вона стала втіленням чогось досконалого та загадкового. І саме ця таємниця змушувала прагнути чергового шансу побачити її. З-поміж усіх перепон та застережень. Єдине, про що я мріяв, так це про її відданість мені. І довіру. Коли б вона, розбита горем, прийшла саме до мене, ридала б на моїх руках і крізь сльози тихо вела б свою сповідь, тільки мені, - я став би найщасливішою людиною у Всесвіті.
Про те, що вона могла б закохатися у мене, я навіть і не мріяв. Це було очікувано. І реалістично, зрештою. Та близькість до неї мала б компенсувати мої однонапрямлені почуття відданості та симпатії.
Гоца була однією з тих, хто сидів осторонь і мовчав. Аура загадковасті та привабливості робила свою справу надто вправно. Саме прагнення злитися з інтер'єром впливало на мою зацікавленність.
Я хотів бачити в ній свій ідеал. Чистий аркуш із блимаючим курсором. Я мав сам створити з неї ту, яку б кохав до кінця життя.


Рецензии