Бiз казактар-бiрлiктiн уйткысымыз. Бакытбай Сеитов

"Казак" деген улт ислам негізінде 14-15 гасырда калыптаскан. Танір, Алла, Рахман т.б. Кудайдын "1001" аттары. Алланын созі - Куранды, Алланын Рухы - Аруакты толык менгеріп, бойусынган халык, діні ислам, табынатын Кудайы Алла - Танір. Казактын тілі кыпшак, жері Дешті - Кыпшак, Казактын курлымы негізінен монгол, туркі тайпалары (кырык рудан) , Казак алдында болган кыпшак империасынын (Алтын орда) бірден бір мурагері. Басты рухани байлыгы ата - баба даналыгы, басты материалдык байлыгы улангайыр, койнауы толы казна - жері, артына калдырган аманаты - урпак камы, басты устанымы бірлік - ынтымак - береке.

 Рецензии:

Курметті Бакытбай Мендібайулы!

Білім дегеніміз – омірге дайындык емес, омірдін нак озі. Акылы мен рухын жетілдіру, адамдар гана алдына коя алатын – аса улы максат.

Бакытбай мырза! Сіздін елден ерекшелігініз жасыныз алпыска келсе де, осы рухани білімнін терен кайнарынан сусындап нар ала білуініз жане Кудайдын кудіретімен екі діннін (ислам, христиан) басын біріктіремін деген асыл максатыныз. Оз басынызды тек кана осы ізгі ниетініз ушін агайын-туысыныз, ел журтыныз, халкыныз Сізді пір тутуга тиіс!

Адамдар есейе келе болашакта оздеріне кен сарай немесе жупыны лашык тургызады, буны баска біреу жасамайды, тек кана ойлау жуйесіне сайкес озі гана тургызады. Омір – букіл алемдік аділеттік занына сайкес Жаратушынын баскаруымен іске асады. Озіміздін калауымыз бен ойлау жуйемізге сайкес лайык ортага орналастырады.

Кадірлі Бакытбай ага! Сіз осы кагиданы іске асыра білдініз, бул дегенініз Жаратушынын Сізге жуктеген кермет тапсырмасы емес пе!

Кадірлі, Бакытбай Мендібайулы! Озініз басшылык кызметте узак жылдар бойы жемісті жумыс аткардыныз, алі де аткарып келе жатырсыз, ел баскару ушін басшы адамда кандай касиеттер, ерекшеліктерді тугелдей Сіздін жеке басынныздан табуга болады емес пе? !

Басшылык туралы талай окулыкта мен кітаптар да жазылган, алі де жазылып жатыр. Осынын жауабын біз Абай атамыздан тапкан сияктымыз:

Кайтсе женіл болады журт билемек?
Журты суйген нарсені ол да суймек.
Ішін берік боп, напсіге тыюлысып,
Пансымай, жайдаксымай, ірі журмек.

Сасканынды корсетпе ешкімге бір,
Суйтсе де ірісімен кенесіп жур.
Кейбірін хауіптендір, мінін тауып,
Кейбірін жылы созбен конілдендір.

Корінбе ел козіне асте коркак,
Жанды жан демейтугын жан шыгып бак,
Анда-санда кутырган жаман емес,
Онынды жиі кылмай жане бол сак.

Кісімсі кайда журсен олжага ток,
Шокыма халык козінше каргаша бок.
Журт – жас бала, ешнарсесін тартып алма,
Білдіртпей ептеп алсан залалы жок.

Жат елге жадагайда сойле шаргез,
Тар жерде тайпалудан танба ар кез.
Жатты жау деп елінді урпитіп ап,
Жауга жабдык деп жиып, пайда кыл тез.

Аса айбынды, аскак та, ер коніліді, жеті онерді жете менгерген жаны жомарт рухани устазымыз Бакытбай Мендібайулы! Сіздін узак жылдар бойы зан орнында актаушы болып істеген кызметінізге осыдан артык жауап та болмас деп ойлаймын. Улы Абай атамыз омірдін бар сурактарына жауап беріп кеткен гой, тек кана угынар журек, тындар кулак болса болганы.

Гаухарбек Баянбайулы Кунхожаев 24.05.2013 10:46


Рецензии