Список моих публикаций

Барціховська М.П.

Список публікацій

У медичних журналах:
___________________

1. Роль Є.О.Мухіна в становленні М.І.Пирогова як лікаря та вченого //Лікарська справа. Врачебное дело.-2000.-№6.-С.125-126.

2. Внесок у розвиток анатомії вихідців з України //Вісник морфології.-2001.-№1.-С.173-174.

У збірниках наукових праць та збірниках тез:
____________________________________________

3. Новий напрямок досліджень у галузі історії медицини //Тези доповідей П’ятої університетської науково-практичної конференції молодих вчених та фахівців.-Вінниця.-1999.-С.11-12.

4. Деякі аспекти вдосконалення викладання історії медицини //Матеріали доповідей науково-методичної конференції “Сучасні проблеми підготовки фахівців у вищих медичних та фармацевтичних закладах освіти І-ІV рівнів акредитації МОЗ України”.-Київ-Тернопіль.-1999.-С.277-278.

5. Вдосконалення викладання історії медицини //Тези доповідей навчально-методичної конференції “Перспективи впровадження нових форм і методів навчання у медичному університеті”.-Вінниця.-2000.-С.3-4.

6. Внесок у розвиток медицини вихідців з України //Тези доповідей Шостої університетської науково-практичної конференції молодих вчених та фахівців.-Вінниця.-2000.-С.3.

7. Особливості викладання історії медицини //Тези доповідей Всеукраїнської науково-методичної конференції “Сучасний стан вищої освіти в Україн: проблеми та перспективи”.-Київ.-2000.-С.66-67.

8. Новий погляд на тему “Україна і М.І.Пирогов” //Актуальні питання медицини. Збірник наукових робіт Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова.-Вінниця.-2000.-Вип.3.-С.6-7.

9. З історії створення перших клінічних кафедр //Актуальні питання медицини. Збірник наукових робіт Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова.-Вінниця.-2000.-Вип.3.-С.7-8.

10. Видатні діячі в галузі медицини – вихідці з України на території Євразії (ХV-перша половина ХХ ст.) //Тези доповідей VІІІ конгресу Світової федерації українських лікарських товариств.-Львів-Трускавець.-2000.-С.430-431.

11. Нова форма патріотичного виховання під час вивчення історії медицини //Тези доповідей Міжрегіональної науково-практичної конференції “Сучасні аспекти виховного процесу у вищих навчальних закладах України”.-Львів.-2000.-С.11.

12. Пропаганда здорового способу життя – один із важливих напрямків навчально-виховного процесу //Тези доповідей Міжрегіональної науково-практичної конференції “Сучасні аспекти виховного процесу у вищих навчальних закладах України”.-Львів.-2000.-С.42-43.

13. Пріоритети вихідців з України в різних галузях медицини //Матеріали VІІ університетської науково-практичної конференції молодих вчених та фахівців.-Вінниця.-2001.-С.3.

14. Внесок вихідців з України у боротьбу з вірусними та онкологічними захворюваннями //Актуальні питання медицини. Збірник наукових робіт Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова.-Вінниця.-2002.-Вип.4.-С.3-4.

15. Вихідці з України – видатні діячі Інституту експериментальної медицини у Петербурзі // Актуальні питання медицини. Збірник наукових робіт Вінницької обласної клінічної лікарні ім.М.І.Пирогова.-Вінниця.-2002.-Вип.4.-С.4-5.

16. Видатні вихідці з України та їх пріоритети у різних галузях медицини (ХV-ХХ ст.) //Тези доповідей ІХ конгресу Світової федерації українських лікарських товариств.-Луганськ-Київ-Чикаго.-2002.-С.74-75.


Рецензии