Письмо тёще

           Мамо! Пишет вам «ридний синку», як вы меня кликали, когда упали в отхожее место, Петро!
          Зараз,  после вашого отьезда, дай вам Бог здоровья, все, наладилось. Поросята, яких ви на радостях, третього дня цилували, позавчора здохли.  Мабуть потравилсь!
          Машину дядьки Миколи, як вы и просили, перекособочило и тепер вона изде кругами, до шинку и обратно, бо руля боле не слухае. Дядько Микола вже звык, тилькив трезвым его тепереча даже я не бачив, за шо Фрося, його жинка, часто вас помятае! 
         Той бурьян, який вы третьего дня пололи, пре як дурний, хоча його нихто не поливае и теперича, то мисто, куда вы впали, ещё краше стало!
          А на курей тетьки Дуси напав лишай, як вы и казали. Зарас вси повилазело и вид в них, а кромя голой задници, ниякий.
         Да, зовсим забув. Голова  просив, як до нас  зберетесь, раньше його попередити. Бо вин вам грошей вышле, щоб  не верталис, а то Борька, на якого вы виником замахнулись зовсим негожий до корив став и з отилом теперь  зовсим лихо. А иншого бугоя у нас немае, зарас писле вас перевелись!
        Дид Понкрат не издох, як вам дюже хотилось, тильки  до витру дюже часто бигае! Баба Дуся каже, що   легко видбувся!
         За вашу дочку Галю можете не переживати, бо вона, как говоре Голова, «така же зараза» як и вы. Вона вчера, в сердцах, на Стешку, дочку Головы плюнула, так у той, типун появився, на самом цикавом мисце, а на коим вона не каже. Тилькив сидети вже третий день не може! Так и стоить цельный день як шпала вид паровозу.
        А живемо ми теперича добре, весело! Вас згадуемо, не буду брехати, часто, шоб вы буллы здоровы! Хутор, як вы уехали, третий день гуляе. Так шо целуемо вас крепко, крепко, не кажу куда!

                Ваш ридний синку, як вы мене кликали, когда впали в отхоже мисто, Петро.

 


Рецензии
Браво,Андрюха!Я прочитала залпом! Смеялась до слез!

Вера Шабалина   20.06.2013 01:23     Заявить о нарушении
Хреново я знаю украинский язык! Вы уж меня простите!

Андрей Николаевич Заречный   30.11.2014 09:34   Заявить о нарушении
Чего это мы такие застенчивые? Я хреново знаю французский, и то ничего, живу )))

Привет! Рада тебя видеть! Думала, живой ли?

Вера Шабалина   30.11.2014 11:34   Заявить о нарушении