Дарiханада жуйкенi коргайтын сикырлы дарi бар ма?

Букіл дарі сататын даріханаларда жуйке ауруларын емдейтін сикырлы дарі жок. Мен баска дарігерлер сиякты ауруынызды аныктап дарі жазып бермеймін, емдемеймін. Мен тек кана табиги жолмен танінді калай сауыктыруга болатын багдарламанын жолын корсетіп кенес бере аламын.

Бул багдарлама кунделікті тамак жеудегі калыптаскан адетінізді озгертуге, жаттыгу жасауга, уйыктауга, малтуга, тыныс алуга уйретеді. Ол тагы да аштык устауды, мамыражай калыпка келуді, тан мен ойдын аралыгындагы рухани уюга шомуды (медитация) бакылау адісіне де уйретеді.

Унемі шаршап журуден бас тартып, кушті жуйке кушін курамын деген адам озінін акылы мен танін толык бакылауга алуга тиіс.

Осы макаланын негізгі ойынын бірі, біртіндеп табиги омір суруге кайту. Ойлаганда да, тамактанганда да, кунделікті адеттерінізде де карапайым омір суруге тырысыныз. Табигатпен етене жакын болуга умтылыныз, табигаттын тол баласына айналыныз.

Табигаттын талап етуі бойынша омір суре бастаныз. Табигаттын сізден талап ететінін ізденіз, барлык бакытты жане буртік жарып осіп келе жаткандармен араласыныз, солармен уйлесіп арекет жасаныз. Озінізді Табигат-ананын колына тапсырыныз, онын жолы сіздін жолынызбен киылыссын. Кунделікті : «Мен Жаратушынын жане Табигаттын баласымын» деп кайта-кайта кайталаныз.

Сіз табиги омір суре бастаганынызда, табигатпен онаша каласыз. Сол кезде миыныз да, танініз де табигаттын бір болшегіне айналды, осы мезетте аса жогары психикалык жуйек кушінін денгейіне жетесіз.

Бакыт  ылги іздеп жургеніміз, егер таба калган жагдайда ары карай кадам баспаймыз. Сабилер сиякты карапайым заттардан канагат, лаззат алайык. Біракта біз керісінше оз омірімізді курделендіріп, онан калса жуйке кушіміздін жулым-жулымын шыгарып тоздырамыз.

Сынгырлаган денсаулыкпен, алансыздыкпен, акыл-ойымызды лайламай тыныштыкпен гумыр кешейік. Табигаттын карапайымдылыгы мен тамашалыгына бас ие отырып, омірден куаныш табатын болайык. Егер біз онын занымен журіп, бакытты болудын адісін озімізге жакын да кымбат адамдармен болісіп,  пайдамызды тигізе берсек, согурлым деніміз сау бола береді.

Ен жаксы дін  кайрымдылык пен адамнын жан дуниесін тусіне білу. Біздін токкен шуагымыздын денгейін, келесі адамнын жанарындагы пайда болган нурдан  байкауга болады. Егер біз табигат жолымен журсек, онда ол жайлы жагдай мен куаныш силайды. Осыны кулдын акылымен кабылдап, сабидін журегімен лаззаттанайык.

Жаксы жуйке кушіне ие болу ушін, табигаттын улы зандарын жете біліп,  омірімізді осыган багыштауымыз шарт. Бул макаланын максаты  осы зандармен омір суріп, орнына сынгырлаган денсаулык пен шексіз бакыт иесі болу. Жумак  оз ішінізде! Осыны казір осы сатте, осы жерде курыныз!

Табигатка сеніп, онын зандарын басшылыкка алатын болсаныз, озініздін танініздін мумкіншілігін біле отырып кутімге алсаныз, онда  озінізді ерен бакыт иесі кылатын сурапыл жуйке кушін курасыз. Адамнын тані  озін-озі емдеп алатын, калпына келтіріп алатын механизм екені белгілі. Оган тек кана мумкіншілік берініз, онын калыпка келген куші сізді баска адам етіп жасап шыгарады.

Узак гумыр, мыкты денсаулык пен бакытты омір сурудін адістерінін бірі  Жаратушы мен Табигат зандарымен журу. Кун сайын осыны жетілдіріп отырыныз. Бір уакытта сепкенінізді, келесі бір уакытта жинап аласыз. Бугін жаксы омір сурініз, ертен будан да жаксы болады.

Біракта озініз туралы барін білуге тиіссіз.

Озінізді-озініз бакылауынызды жогалтып, кузетініз алсіресе, анталап турган жау ен осал жерінізден тарпа бас салады. Узак та, бакытты омір суре білу  онер. Озін узак гумыр мен бакытты омір суремін деп иландырып алган адамнын осылай болатынына шек келтіруге болмайды. Калай ойлайсын, солай болады.

Жуйке ауруына шалдыккан адамдарга кажетті сикырлы дарі жок екенін айтып оттім. Мыкты жуйке кушін баска біреу емес, тек кана озініз гана куруыныз керек.  Кун сайын осынын маныздылыгын есінізден бір сатке де шыгарушы болманыз. Кітаптарымда мен окырмандарга багдарлама беремін. Біракта мен сіз ушін омір суре алмаймын, булай ету ешкімнін де колынан келмейді.

Сіз ушін баска біреу тамактана, тыныс ала, жаттыгу жасай, намаз окып Жаратушыга жалбарына алмайды. Осы багытта коп енбектенсеніз, кайтарымы да мол болады.
Менін кітаптарым сізге тек кушті жуйкені гана куруды гана уйретпейді, тандік те, рухтык та шындайды. Омірді, куанышты, сабырлылыкты, мамыражайлыкты, ен бастысы шексіз бакыт пен шатыкка толы омірді молынан силайды.

Бул сіздін омірініз, осынын рахатын коріп лазаттануга тиіссіз. Жумак ар пенденін оз ішінде екеніне бесенеден белгілі. Осы денгейге жету ушін біздін тер тогуіміз кажет. Буган енбектеніп барып марапатталамыз. Буны сатып алуга болмайды. Сіз табиги багдарламен журіп сінірген енбегінізге сай, карымтасын аласыз.

Жуйке куші  табигаттын назік таланты. Ол бакытты, денсаулыкты, омірде табыска жетуді, барін-барін аныктайды. Ол ушін жуйке туралы барін де білу керек. Сіз мамыражайлылыкка калай кіруді, ширыгып турган жуйкенізді байсалды калыпка тусіруді, тыныктыруды жане жуйкенізді ардайым тандік те, рухтык та дайындыкта устауды білуініз шарт.

Адам неге азып-тозып кулдырайды, себебі неде?

//Кайгыдан жане баска жуйке соккыларынан калай кутылуга болады?//

Булардан ойламасаныз кутыласыз. Оз ойыныздын арнасын баска багытка бурыныз. Озінді-озін мусіркеу аркылы кайгынды копарып лаззаттанбаныз. Мен кайгыга ушыраган адамдарды мукият байкап журмін, сонда байкаганым олар озін-озі камшылайтын кейбір жанкешті діни агымдардагы сенушілер сиякты мусіркеумен шугылданатындыктарында. Кайгыны мусіркеп колдаманыздар.

Олармен калыпты санамен сойлесініз. Егер озінізде кайгы болса, мусіркеушілерді тындаманыз. Осы кайгыны женетін озініз гана. Келенсіз ойларды, айкын оймен алмастыру сіздін каруыныз. Омір  коз жасынан аккан озен. Кайгы мен мун  омірдін бір болшегі. Біз оз ойымызды бакылауга, ауыздыктауга тиіспіз.


Рецензии
Курметті Асет Ризаулы!

Екеуміздін де мамандыгымыз агроном... Алматынын ауыл шаруашылыгы институтын бірге окып, катар бітірдік. Екеуміз де ауыл шаруашылык саласында мамандыгымыз бойынша узак жылдар адал кызмет аткардык (30 жыл)... Бірак, сенін жазган кітаптарынды, шыгармаларынды окып, теледидар мен радиода сойлеген создерінді естіп адам озін-озі жетілдірсе мумкіншілігінде шек жок екеніне козім жетті... Сенін мына жазып жургендерінін исі, казіргі тандагы психологтар мен дарігерлердін танауына да бармайтын шыгар... Себебі, олар акша, дуние куып Кудайдан алыстап кетті гой...

Тлеуберды Сарайбайулы Кулиев   09.07.2013 05:14     Заявить о нарушении