Про100 взяти квитка

Ти взяв квитка до Калькутти. І відмінив таксі в аеропорт. Натомість пішов на бережок і запалив ватру. Ти дивишся довго, як вогонь повертає небу його частку, а землі її золу. Потім у жаруки закопуєш картоплю, загорнуту у фольгу, і довго споглядаєш воду і поплавця на ній. Дивуєшся медитації-дзен якогось рибалки, що на тім боці неначе заснув. Але ні, он почало клювати. То мабуть дивом вцілілий линок чи карась спокусився на мотиля. І зруйнував шанс на просвітлення. А отже народження вдруге не буде і Будда чекатиме довго на визволення з тіла того риболова.

Голівонько моя сива, кажуть, що ти не здорова. Ось і знову змарнувала нагоду торкнутися мудрості людського мурашника в Індостані. Хоча ти скажеш словами зафільмованого сикха, що Індія – це країна трильйонів мух і незбагненного бруду. Але ж серце чомусь знає: «щось там таки є». Там люди радіють малому. А тут, чомусь, ні.

Та досить. Спеклася уже бараболя. Є помідори, сіль і карафинка вина. Є друзі. Їх небагато. Покличу до столу. Запалимо знову багаття. Говоритимемо довго простою мовою, прислухаючись як все ще росте трава та наливається соком калина.

Сином неба я був, сином землі ні. Сьогодні я не полетів до Калькутти. Просто не захотів. Забив на гріхи і спокуту. Забув про світло і не став святим. Бо святість це, знаєш, така морока. Сизифова праця, тяжкий труд. Для чого?

Богам треба від нас так мало. Аби були ми щасливі. Та менше їм заважали.


Рецензии
Гарно! Хай щастить

З повагою

Николай Синицкий   19.09.2013 17:53     Заявить о нарушении
Дякую! І Вам хай гарно ведеться!
З теплом,

Валентин Лученко   19.09.2013 23:44   Заявить о нарушении