IRON BIBL r szben vagy t rt. Magyar ford t s

   Alania , Osz;tia , szk;t;k , szarmat;k , az ;rj;k . Teimuraz Sugarov
   IRON BIBL r;szben vagy t;rt.

" Minden ember testv;r , csak a k;l;nb;z; kult;ra ;s nyelv " ( S.T.V. )

   " Az ;kori G;r;gorsz;gban , a tr;k nyelv volt a szent nyelve a dion;szoszi miszt;riumok , a nyelvet a beavatottak . De a tr;k nyelv , k;sz;nhet;en a rendk;v;l kev;s ;r;sos adat , tov;bbra is rejt;ly. Ez nem biztos, hogy a tr;kok ;r;sban. Ak;rhogy is , nem tudjuk megfejteni az a n;h;ny sz;, hogy j;jj;n le a korunkat. " - ( M. Eliade , Kuliano I. sz;t;r a vall;sok , r;tusok ;s hiedelmek ) .
   " Hozz; kell tennem, - az emberek , tele rejt;ly. ;s az egyik legnagyobb - , hogy hogyan, hol ;s mikor vannak a tr;kok ? Sajnos , a v;laszt ezekre a k;rd;sekre m;g nem ismert . Sok v;lem;nyek . , ;s nagyon kev;s bizony;t;k " - a helyzet ezen a ter;leten a mai .
    Szeretn;m megosztani veletek kedves olvas;k egy kellemes esem;ny , 2012/09/25 , kaptam S. T. V. a Dargavs nem olvasott , ;s leford;tani a tr;k orosz felirat a k; 2600 ;vvel ezel;tt.
   Itt van a felirat a k; ( s;r ? ) Fedezt;k falu k;zel;ben Kolmen , Preslav ker;let , Bulg;ri;ban 1965-ben , ;s az;ta semmilyen int;zm;ny nem tudott elolvasni. Age - a 6. sz;zadban . e . (Fot; )
A feliratot faragott k;lap tetej;n , amelyr;l meg;llap;tott;k, ;s helyezze ;t a s;r , felt;rt faluban Kjolmen , Preslav ker;letben. Meg van ;rva a g;r;g bet;kkel ( egy szabad elfelejten;nk, hogy ez volt , mondhatni , a vil;g els; ;b;c; ), de k;l;n;s : egy sor ;rta jobbr;l balra , a k;vetkez; - balr;l jobbra , stb ( Az ;gynevezett bustrophedon , amelyet a g;r;g;k a VI . BCE) . A felirat ;ll, 56 bet; h;rom sorban :

1) EVAR.ZESASNNNETESAIGEK.A / NVLAVANEGN / NYASNLETEDNYEDNEINDAKATR.S

Siker;lt elolvasni ezt a megjegyz;st a Digorskaya nyelv ;s ;tutal;sra az orosz . Itt van , mi t;rt;nt :

2 ) EVAR.ZE SAS NH NETESA IGEK.A / NVLA VA NEGN /
NYAS NL Et;d NYED NEIN YES KATR.S

3)  ebar. ze sas nе netesa igek. a / nbla ba еgn / nuas nl  eted  nued  nein  da  katr.s

4)  ибарзей сес не нтеша игака  / нбла ба енган/  ануш нл  итид  нуед нин  да  хатр         - (Оsz;t)

5)  шею  поднять  не  моги  меченное  этим  месте  / прикоснись  к  могиле /  навеки наши посеяно   пусть  будет нам   твоё  прощение.  - (Oroszorsz;g)

6)   nem n;velhetik a nyak jel;lt ezt a helyet / Touch s;r / a folyamatosan vetett legy;nk a megbocs;t;s.

 
   L;that;, hogy a felirat a Digorskaya nyelv, hanem egy kis , ;s hat;sa alatt a vas. " Miel;tt 1937 Digorian nyelvj;r;s az osz;t nyelv a Szovjetuni;ban tartott;k a nyelvet, mert kifejlesztett egy speci;lis ;b;c;t , alap;tott irodalmi hagyom;ny . Azonban 1937 Digorian ;b;c; nyilv;n;tott;k " ellenforradalmi " ;s Digorian nyelv ism;t elismert nyelvj;r;s az osz;t nyelv . "
    Val;ban , minden 50 milli; ellenforradalm;rok besz;lt Digorskaya nyelvet? Nem besz;ltek oroszul. Mert ez a " h;lye " logik;t kell a n;met nyelv , amit besz;lt a n;cik , sz;rnyek, felismerik dialektus , p;ld;ul egy osztr;k !
    
   ;rdekes, hogy egyetlen int;zm;ny , k;zt;k az Institute for Studies tr;k Bulg;ri;ban 47 ;vig nem tudott olvasni , hogy van, ezt a ford;t;st a felirat . ;s hogyan perevedesh , ha nem ismeri a nyelvet, amelyen a felirat ? ;s gondolom, nem neh;z kital;lni , mivel mindenki a nev;t a foly;k , stb ;rtelm;ben Digorskaya eredet;.
   
   Nyilv;nval; , hogy Tr;kia , a m;sodik sz;zadban az emberek nem ;r;stud; , de hogy valaki , mint eredetileg tervezt;k , hogy kell olvasni , ann;l is ink;bb, mivel a t;bbi k;p ( k;p) Ezen k; nem .
   Azt hiszem, ez ;rdekes ;sszehasonl;t;st a feliratokat a k;korszak (mert minden relat;v ) , a felirat ny;lik vissza, az 5. sz;zad el;tti ;let;t Spartacus ( spartaga ), ;s egy ;vsz;zaddal kor;bban , mint az indiai ;let maga Buddha ( a herceg Gautama ) , a buddhizmus alap;t;ja , m;g K;n;ban szint;n az ie V. sz;zadban b;lcs Konfuciusz , konfucianizmus okot !
 
   Emellett m;g mindig sok t;l;l; a mai napig , a feliratokat , a m;sik t;rgyak, mint p;ld;ul a neveket ;s c;meket besz;l a kapcsolatot, ;s rokons;got modern osz;t besz;det.

    " Az ezer;tsz;z ;vvel ezel;tt a Kijevi Rusz " az V. sz;zadban. e . m;r l;tezett tr;k ;llapotban. Az els; korm;nyz; ennek az ;llapotnak - Teres . M;s uralkod;k - Sadko , Kolko . Ez az ;llapot volt tal;lhat; Tr;kia , hossz; ;rkez;se el;tt a bolg;rok . " " Dazhdbog - ez tr;k Tadzio , Tadzio " - (szerz; Shcherbakov VI) .
Amint az j;l ismert, az osz;t nyelv " Tadzio " jelenti -, vagy cs;p;g cs;p;g , azaz az es;ben. N;v Taeraes ;s most tal;ltam ( valamint az Ukrajna) , ;s a nevek - Sadko ;s Kolko mi tov;bbra is modern osz;t Afako , Bitsko , balik , Batak , Gurgoko , Enaldyko , Elbyzhdyko , Inagko , Tepsariko , Fidaryko , ;gy Sozyryko d . S;t, a neveket a v;ge csak emberek.
    
     (a tov;bbiakban: a sz;veg t;rl;s;t a szerz;) - ez fennmarad; 80 darab ez a k;nyv, ezek olvas;k megtal;lhat; a nyomtatott v;ltozat;t a k;nyv "t;rt;nete az ;s;k (Digorae, Il), elfeledett, t;rl;dik a mem;ria osz;tok."

   Ritkas;g - (a latin. Raritas) - ez egy ritka ;rt;kes dolog.
  Ez a k;nyv - egy ritka, egyed;l;ll; szoftver - annak tartalm;t, ;s kiz;r;lag kis p;ld;nysz;mban.

  Igen, van, mert sajnos sok a mi vil;gunkban "m;g nem ;rett Shakespeare."


Рецензии