Iron Библията често. На Български

Алания , Осетия , скити , сармати , арийците . Теймураз Sugarov
   Иронията на Библията е .

" Всички хора са братя , само различна култура и език " ( S.T.V. )

   " В древна Гърция, тракийският език е свещен език на Дионисиевите мистерии , езика на посветените . Но тракийският език , поради изключителната оскъдност на писмени данни , остава загадка . Не е сигурно дали траките в писмена форма. Така или иначе, ние не може да дешифрира в няколко думи , които са достигнали до наше време . "- ( М. Елиаде , Kuliano I. Речник на религиите , ритуали и вярвания ) .
   " Трябва да добавя, - хората , изпълнени с мистерии и е един от най-големите - . Как , къде и кога са траките Уви, отговор на тези въпроси са все още неизвестни Има много мнения и много малко доказателства? . . " - Състояние на нещата в тази област за днес.
    Искам да споделя с вас, скъпи читатели едно приятно събитие , 25.09.2012 г. получих S. T. В. на Dargavs не четат и го преведат на руски надпис тракийски на каменна 2000 преди 600 години .
   Тук е надписът върху камъка (тежко ? ) , Открита близо до село Kolmen , Преслав , област, България през 1965 г. и оттогава нито една институция не може да го прочете . Възраст - около 6-ти век пр. Хр. д . ( снимка )
 
   Надписът е издълбан на каменна плоча в горната част, която се оказа и легна над гроба , изкопан в село Kjolmen , Преслав област . Той е написан на гръцки букви ( трябва да помним, че това е , така да се каже , първата азбука в света ), но странно : един ред е написан от дясно на ляво , на следващия - от ляво на дясно , и т.н. ( Така нареченият bustrophedon , използван от гърците в VI . пр.н.е. ) . Надписът се състои от 56 букви в три насоки :

1 ) EVAR.ZESASNNNETESAIGEK.A / NVLAVANEGN / NYASNLETEDNYEDNEINDAKATR.S

Аз успях да се чете тази бележка с езика Digorskaya и да направи трансфера на руски език. Ето какво се случи :

2 ) EVAR.ZE SAS NH NETESA IGEK.A / NVLA VA NEGN /
NYAS NL ETED NYED NEIN YES KATR.S

3)  ebar. ze sas nе netesa igek. a / nbla ba еgn / nuas nl  eted  nued  nein  da  katr.s

4)  ибарзей сес не нтеша игака  / нбла ба енган/  ануш нл  итид  нуед нин  да  хатр  -
   (Дигорский - Осетинския)
5)  шею  поднять  не  моги  меченное  этим  месте  / прикоснись  к  могиле /  навеки наши посеяно   пусть  будет нам   твоё  прощение - (Руски)

6)  шията повдигане не не трябва  може да с надпис този  място / Touch гроба / ни вечно сее нека тя да бъде ни  твое прошка - (Български)

 
   Тя може да се види, че надписът е на език Digorskaya , но с едно докосване на и под влияние на Iron . " Преди 1937 Digorian диалект на осетинския език в СССР се смяташе за езика , защото той е разработил специална азбука , основана литературна традиция. Въпреки това, през 1937 г. азбука Digorian е обявен за " контрареволюционна " и Digorian език отново е призната като диалект на осетинския език. "
    Наистина, всички 50 милиона контрареволюционери говори Digorskaya език? Не, те говорят руски. За тази " идиотска " логика трябва на немски език , който се говори от нацистите , чудовища , признават диалект , например , австрийски !
     
   Интересно е, че нито една институция , включително и на Института по тракология в България са внесени 47 години, не може да чете , това е, направете Преводът на ръкописа . И как perevedesh ако не знаете езика, на който е изписано ? И не мисля, трудно да се досетите , имайки предвид, че всички около имената на реки и т.н. по смисъла на произход Digorskaya .
   
   Ясно е, че в Тракия през втората век пр.н.е. хората не са грамотни , но за някой, тъй като тя е предназначена да се чете , още повече, че другите изображения ( снимки ) на този камък не е така.
   Мисля, че е интересно сравнение на надписите върху каменната ера ( защото всичко е относително ) , надписа датира от 5 век преди живота на Спартак ( spartaga ) и един век по-рано , отколкото в Индия жив Буда себе си ( на принц Гаутама ) , основателят на будизма , докато в Китай Също така в пети век преди новата ера мъдрец Конфуций , конфуцианството довели !
 
   Също така, все още има много преживял до днес , надписите върху други артефакти , например имена и титли говорят за връзката и родството с модерна Осетия реч.

    " За хиляда и петстотин години преди Киевска Рус " в V в. пр. Хр . д . вече е съществувала тракийска държава. Първият губернатор на този щат - Терес . Други владетели - Sadko , Колко. Това състояние се намира в Тракия , много преди идването на българите " " Dazhdbog - това тракийски Tadzio , Tadzio " - . (Автор Shcherbakov VI ) .
 Както е добре известно на езика Осетия " Tadzio " означава - или капе капе , т.е. в дъжда . Име Taeraes и сега сме намерили (както и в Украйна ) , както и имената - Sadko и Колко можем да продължим да модерна Осетия Afako , Bitsko , Балик , Батак, Gurgoko , Enaldyko , Elbyzhdyko , Inagko , Tepsariko , Fidaryko , и така Sozyryko г . Освен това, имената относно прекратяване бяха само мъже .
    
    (по-нататък, текстът изтрит от автора) - това останалите 80 листа от тази книга, тези читатели могат да бъдат намерени в печатната версия на книгата "История на предците (Digorae, Il), забравил, изтриват паметта осетинците, след геноцида през 1395 г."

   Рядкост - (от латински Raritas.) - Това е рядък скъпоценен нещо.
  Тази книга - рядък, уникален софтуер - нейното съдържание и изключително малък тираж.

   Да, ние имаме, защото за съжаление, много хора в нашия свят "все още не е узряло да Шекспир."


Рецензии