БЕЗ ГМО

Якби ще кілька років тому хтось запитав нас, що таке ГМО, то ми не змогли б відповісти. Чи думали коли, що доживемо до такого часу, що, годуватимуть нас якимось штучним непотребом, від якого в нас очі плівкою затягує, кістки ламає, штрикає як не в ребра, то в печінку.
Чи гадали коли, що ковбаса не буде ковбасою, а молоко -- молоком. Що цукерочки і печиво із солодкою водичкою -- це вже не ласощі, а отрута з багатьма Є. А в смачній ковбасі теж тільки Є, без м’яса. Скрізь лиш Є, а ось якісних продуктів немає. Сідаєш до столу обідати, відрізаєш хліба, а тобі показують по телевізору, як цей хліб печуть та що в ньому Є. Тут уже працівники хлібокомбінатів подбали про своїх споживачів. У хліб кладуть натуральне м’ясо, без Є, точніше воно саме туди залазить, ось тільки шкірку ніхто не знімає з нього, навіть не обсмалює.
Але такі передачі нам на користь. бо хліб тепер дорогий. Побачиш хліб із хвостом, і всяке бажання відпаде його їсти.
Ні, не скажеш же, що наша влада про нас не дбає. Вона піклується про свій електорат, бо як повиздихаємо всі відразу, то хто ж тоді голосуватиме за них.
Отож вони запровадили закон, щоб годували нас чистими натуральними продуктами без різних там ГМО. У якійсь країні треба було б чекати, поки лабораторії побудують, лаборантів навчать, а головне -- виготовлять прилади, щоб перевіряти всю ту продукцію. Та то у них так довго, а в нас усе це легко і просто вирішують, бо в нас влада для людей, вона про кожного дбає. Наступного дня після виходу закону всі продукти були вже чисті, всі як один без ГМО. Навіть машини. Цілу ніч продавці клеїли на свій товар наклейки з великими літерами, щоб і сліпий побачив і їв спокійно Є без ГМО, або ГМО без Є.
Ось тільки дрібненьким шрифтом у складі продукту без ГМО написано, що там таки є ГМО. Що це чергова локшина для дурнів. Що це те саме, що й дешевий газ і великі зарплати. Це та сама мишоловка в яку ми самі з радістю стрибаємо, як миша у хліб. Поки не припече, не повірить, що вже не вилізе звідти.
Купую такий продукт і телефоную до виробника:
-- У вас майонез без ГМО?
-- Так! -- чую тверде без вагання.
-- А крохмаль модифікований, то що за штука? -- питаю так спокійненько. -- У складі написано.
-- То просто крохмаль, -- уже не так твердо пояснює виробник.
-- То чому ж ви не пишете просто крохмаль, а додаєте оте неприємне таке слово.
Виробник не розгубилася, а попросила зателефонувати безпосередньо до начальника. Але у слухавці тільки пікало... 

2010 р.


Рецензии