Про смак i сенс життя

Як правильно прожити життя? Як не губити смак до нього?
Потрібно розуміти і відчувати, що життя не триватиме вічно і воно дається для чогось. Сам розумієш, що це «щось» має бути гідним. Воно має залишитись і примножувати добро. Сильно, ефективно, корисно. Примножив – прожив не даремно. Ні – життя змарнував. Буває, часу мало... Не встиг – також змарнував. «Як правильно прожити життя» – це те ж саме, що й «як його не змарнувати». Смак – енергія, що змушує жити, прокидатися щодня натхненно. Вона робить нас щасливими. Із неї виникає любов до всього. Нема її – порожнеча породжує злість і байдужість. Цей вступ – порожні затаскані слова? Може... Далі – головне.
Життя – це заведена бомба. Вона рано чи пізно вибухне. Вибух –  її фізичне призначення. Усвідомлюй це щодня. Намагайся якомога більше зробити ДО вибуху. Часу не так багато... Робити щось «просто так» найчастіше позбавлено сенсу. І тільки усвідомлення «у час між вибухом» додасть мудрості твоїм діям, дозволить цінувати їх. До того ж, це драйвово, енергетично і, насамкінець, смачно. Кожна ж бо дія має велику ціну. Тільки вдумайся! Кожна «між вибухом». А тепер подумай про ціну всього життя... Порожнє між вибухом – так ніби й вибухати не було чому. Жив – та й годі. Вибухнув – і не почули, і не помітили, і не згадали... Вибух життя плідного завжди пам’ятатиметься, а енергія від нього живитиме багатьох і довго.  Твоє життя – заведена бомба.
02.02.14


Рецензии