Начало возрождения

Доброго вечора, шановна Громада!

Доброго вечора, нескорений народе України!

Український народ зробив перші кроки до відновлення справедливості. Була звалена олігархічно-бандитська кланова влада. Починається період піднесення і віри в можливість побудови кращого життя та не повернення до жебракування.

Але цей період досить небезпечний. Тому що:
1. Глава Української православної церкви (Московського патріархату) Митрополит Володимир не вибачився перед народом за благословення злодія Януковича (хоч в той час всі знали про його злочини та не легітимність) і ті злодіяння, які заподіяв останній народу та державі.

2. Народні зібрання по всій Україні не визнано Народним віче.

3. Народне віче не визнано вищим органом влади у відповідності до статті 5 Конституції України, якому підпорядковані всі державні органи включаючи Верховну Раду. Всі закони та нормативні акти зараз можуть прийматися тільки іменем народу України, який зібрався на Народне віче та за його згодою, а не рішенням різних фракцій та угрупувань.

4. Не оголошено в розшук зрадників, що втекли за кордон.

5. Відкрито не визнано злочини, вчинені проти народу України, посадовцями різного рівня (Г.А. Кернес, М.М. Добкін  і т.д.) та депутатами Верховної Ради (О.С. Єфремов, В.В. Рибак і т.д.). Не зміщено цих нелюдів із займаних посад, не позбавлено повноважень та не притягнуто до відповідальності, хоч доказів більше ніж достатньо.

6. Не проведена люстрація (надалі я намагатимусь уникати подібних термінів), тобто очищення даної влади, від найнижчої її щаблини до найвищої. А воно конче необхідне тому, що вже зараз деякі депутати (О.С. Єфремов, В.В. Рибак) намагаються стати білими та пухнастими звинувачуючи у всьому Януковича. А скільки ще їх таких буде? Вони вважають, що люди не розуміють того, що без їхньої підтримки одна людина, навіть з усією своєю великою родиною, фізично не змогла б вчинити таких масштабних злочинів проти всієї країни та її народу. І як можна без очищення довіряти цим людям, дивлячись на “жебрацьке” життя деяких з них. І насамкінець найголовніше. Очищення повинно бути проведене на майдані і ті, які його не пройдуть повинні бути відразу позбавлені депутатських мандатів. Такі дії будуть пересторогою новим обранцям, а інакше Народне віче повернеться якщо не за 5-10, то за 15-20 років неминуче.

7. Продовжуються маніпуляції за принципом розподіляй та володарюй як це робить С.Л. Тигіпко, Г.А. Кернес, М.М. Добкін та їм подібні. Тому, як я вже писав: ”Українці, будьте вище політиканів... Не дозволяйте себе ділити на “русскоязычных”, “западенців”, “східних”, “південних”, “темношкірих”, “опозиціонерів”, “оранжевих”, “синіх”, “бандерівців”, “терористів”, “радикалів” та на іншу вигадану нечисть. Ми єдиний народ і саме в цьому наша сила.”

8. Ще не всі депутати зрозуміли, що відбулося в країні. В одному з виступів Ю.Мірошніченко говорить: “...нам (має на увазі Верховну Раду) треба примирити наших громадян”. З ким примирити? Громада між собою не ворогує, демонструє монолітну єдність та взаємопідтримку і лише виказує невдоволення роботою Верховної Ради та Президента, і має на це конституційне право. Крім того, має право змінити не лише депутатів, а й устрій країни. То кого і з ким збирається примирити пан Мірошниченко? Чи так звану “владу” і опозицію, чи “владу” і опозицію з народом чи ...

Не зрозуміла позиція В. Кличко: “...ми повинні проводити зміни крок за кроком...” (мова йшла про вибори, які планувались на грудень). Що означає “ми”? Хто дав право депутатам протиставляти себе народу? Що ви повинні так це виконувати волю народу, який стоїть перед вами, і в найкоротші терміни, спокутуючи вину за зимове знущання.

На превеликий жаль, чи щастя, так склалось, що в Україні не було влади і опозиції, а була єдина частково легітимна народна влада (тому, що представляла весь народ) хоч була штучно розділена на невеликі групи депутатів. Але так сталось, що депутати які не чесним шляхом пройшли до Верховної Ради, завдяки партійним спискам, склали більшість і гордо назвали себе “народною владою”. Вони стверджують, що за їх спинами стоїть більше 50% відсотків виборців країни, яких до речі вони і в вічі не бачили, та й не збирались бачити. То хто ж стоїть за їх спинами, і перед ким їм доведеться відповідати? Хто для них страшніший за народний гнів? Відповідь однозначна – олігархічно-бандитські українські та міжнародні угрупування, які і привели їх до Верховної Ради.

Легітимно обрані депутати, не називайте себе ганебними словами “опозиціонери”, “позафракційні” бо саме Ви і є народна влада, а для тих, хто зневажає довіру народу і не хоче працювати заради своєї країни, якого б кольору вони не були, знайдіть іншу назву.

Що ж потрібно зробити, щоб не допустити попередніх помилок:
1. Прийняти закон, який дасть можливість провести прозорі і чесні вибори до Верховної Ради та внести зміни до інших Законів в яких зазначити що:

1.1 Кількість депутатів Верховної Ради повинна відповідати кількості районів, за даними держкомстату України, на період проведення виборів. Це дасть можливість виборцям бачити кого вони обирають і передбачити можливі наслідки.

1.2 Депутата обирати від громади району при умові, що він користується довірою і повагою в районі та проживає не менше 10 років в ньому. Така людина не зі слухів знатиме та розумітиме проблеми району бо і вона там проживає.

1.3 Ввести імперативний мандат для депутата. Відкликати мандат може лише громада, що обрала цього депутата. Це унеможливить створення корумпованих олігархічних кланів.

1.4 Заробітна плата депутата не повинна перевищувати більше ніж в три рази мінімальну заробітну плату. Саме цей “стимул” дозволить чесним незаплямованим людям пройти в депутати і позбавить бажання всіх інших як говорив новоспечений депутат В. Круглов, “рваться к власти к кормушке”. Тобто буде анульована годівниця.

1.5 Верховна Рада планово збирається двічі на рік (крім термінових скликань). Весь останній час депутат працює на території громади, що його обрала.

1.6 Повинна бути депутатська недоторканність. Зняття її, як показують останні події, ще не на часі.

1.7 Держава повинна забезпечити депутата тимчасовим житлом лише на час роботи в Верховній Раді.

1.8 Президент має право голосу при голосуванні в Верховній Раді лише при рівній кількості голосів депутатів.

1.9 Всі закони набирають чинності при підписанні їх Головою Верховної Ради України.

1.10 Верховна Рада з числа депутатів обирає Прем'єр-міністра України, Першого віце-прем'єр-міністра України, три віце-прем'єр-міністри України, які повинні бути повністю підзвітні Верховній Раді. Обрані люди повинні скласти депутатські повноваження. Тільки так Кабінет Міністрів може бути повністю підконтрольний Верховній Раді, а значить народу який її обрав.
..........................................
2. Міністри запрошуються на посаду Прем'єр-міністром України з числа чесних порядних, висококваліфікованих людей, які мають великі здобутки в відповідній галузі (майже з 37-мільйонного дорослого населення можна вибрати достойні кандидатури). Склад та кількість міністрів затверджується Верховною Радою.
.........................................
Зараз Україна переживає не найкращі часи. Вона ще не встигла зіп’ятись на ноги після того як її розривала бандитська влада з середини, розпочався зовнішній терор. Не задумуючись над наслідками деякі недолугі політики намагаються штовхнути країну в прірву кровопролиття. Не зрозуміло, чому В. Путін і йому подібні політикани вирішили, що вони мають право вершити долю сусідньої країни, укладати не легітимні угоди з Януковичем та його злочинною зграєю. Хіба мало їм Афганістану? І куди дивиться міжнародна спільнота? Чому керівництво жодної країни не засудило дії тирана російського народу за втручання у внутрішні справи суверенної держави. То ж,  якщо знову проллється кров українського народу - це буде і на їх сумлінні.

Разом з тим хочу низько вклонитись всім братнім близьким і далеким  народам за їх підтримку і за те, що вони не дозволяють своїм войовничим політикам втручатись у внутрішні справи України.

Хочу щоб всі пам’ятали - ми діти однієї матері - планети Земля.
Нехай береже Господь Україну та її народ.

23.02.2014           Олександр Майборода


Рецензии