Що таке серце? укр

У багатьох людей є проблеми з серцем. Але що таке серцевий біль? Є безліч хвороб, назв яких не перерахувати.
Ілюзія.
Стенокардія. В офісі ти зайнятий якоюсь роботою, старанно працюєш. Виглядаєш у вікно, бачиш небо, вкрите золотистими хмарами. Нарешті веселе (всю неділю йшов дощ). Радіючи, ти приймаєшся знов до роботи. В голові ні однієї поганої думки. І лише одна частка секунди, раптових напад болю у грудях. Ти не розумієш, що коїться. Таке спіткало вперше.
Поряд з тобою працює якась дамочка. Ти дивуєшся, чому вона завжди така похмура, негативно налаштована. Кожен раз, зустрічаючись з нею очима, ти бачиш в її очах тривогу, смуток, біль. Не наважуєшся запитати причину. У неї стійке підвищення тиску в артеріальних судинах – артеріальна гіпертензія. Ось і вся причина.
Все це фізичні захворювання. А буває серцевий біль, але на душевному рівні? Адже серце відчуває не тільки фізичний, але й душевний біль.
Реальність.
Офіс. Ти зайнятий роботою. На хвильку виглядаєш у вікно. Спочатку дивовижне небо. Потім погляд падає на пентхаус. Мозок дає команду не акцентувати там увагу. Відходиш. Серце не підкорюється мозку. Раптовий серцевий біль. Згадуєш про кохану людину, яка була найріднішою, а тепер можеш дивитися лише на будинок, де вона працює. Напад душевного серцевого болю.
Жіночка, яка завжди не задоволена. Її часточка дуже далеко. Сум. Біль від розлуки. Думки, які вирують далеко від буденної роботи. Думки про коханого. Стійке підвищення душевного тиску.
Це все серцеві захворювання. Не можна їх допускати. Нам потрібна любов. Інакше нестача викличе раптову коронарну смерть. І ми вже не зможемо повірити у любов, полюбити і знайти кохану людину.
Є реальність, є ілюзія. Вирішуйте самі, що є що.


Рецензии