Ок ва Кунгир айик жанги

   Иккалови азалдан улжа учун талашиб келяпти. Хаёт конуни. Бошка гап йук. Сиёсат? Канака сиёсат? Бу шафкатсиз БИЗНЕС. Энергоресурсларга згалик килиш. 
Кунгир айик соддарок. Ок айик илмли ва уддабуррон. Шунинг учун ок айик болалари яхши яшашяпти. Кунгир айик “дуст мамлакатлар булади, аммо дуст махфий хизматлар булмайди” деган гапни ёддан кутариб, уз штатларини кискартирганди.
  Ок айик эса ширинтомок булгани учун штатлардан воз кечмай келаётганди.      Хозиргача бу штатлар керакми йукми, яъни бюджетни ортикча кийнаш шартми? деган савол кутарилай-кутарилай деб турганди. Бирданига Кунгирнинг кариндошлари жанжал кутариб колишди. Хизмат вазифасида ишлаётганларга бу фойда. “Хукиз улсин, туй булсин” кабилида чинаккам байрам булди.
     Карама-каршилик энди аланга олмокда.
     Хуш биз кандай йул тутишимиз керак? Биз уларнинг уртасига кириб, биров-бирови гушт талашаётган жойларга бормаслигимиз керак. Биз хар иккалови билан олдинги тузган шартномалар, ахдномалар буйича уз ваъдамизда туришимиз керак.
Келажакда эса гуштли таомлар буйича шартнома тузмай, уларнинг иккиси билан хам  АСАЛ буйича хамкорликда ишлашиб, БЕТАРАФЛИК байрогини саклааб колиш керак, деб уйлайман.
    Бу хулоса мени хаяжонлантиргани учун, энг катта неъмат тинчлик эканлигини яна бир карра эслатиш учун ёзилди.   


Рецензии