Ике жан. Фируза Гиззатуллина

Ф;лс;ф; уйлану.
Без – т;рле чынбарлыкта. Мин мо;а ;ле ;аман да к;негеп бет; алмыйм. ;йе, барысы да н;къ элеккегеч;... кебек. ;;р к;н гад;ти эшл;р башкарам:  укыйм, аралашам, уйлыйм, йоклыйм... к;к. Ничектер, ризалаштым – тормыш алга барырга тиеш. Тик... шулай тиешме? Ниг; боларны эшл;рг; кир;к, м;;имме бу, д;ресме  – билгесез.
 ; Си;а бу эшл;рне башкаруда х;;;т юк. Син ;авапларны да бел;се;.  Ч;нки син – башка чынбарлыкта.
Минн;н аермалы. ; мин ис; билгесезлект; б;рг;л;н;м. Сизен;м: ялгыш адымнарым, хаталы юлларга борылуым ;чен борчыласы;дыр. Тик д;ресл;рен ничек со; аерыйм? Тынлык...
Без – т;рле яссылыкта. Купме ген; тырышсам да, мин Синекен а;лый алмам. Л;кин тоям к;к – югарырак,  к;з алдына  китер; алмаслык биеклект; т;сле.
; минеке Сине; ;чен – чокыр т;бе сыман. Ул шундый кысан ;;м тынчу. Пычракка баткан. Шу;а буялмаска тырышып, тырмашам. Авыр бирел;, бел;се;дер. Инсафлы нурларга т;релг;н Яктылыклар булыша. Алар булмаса,    к;мелеп калган булыр идем. Б;лкем, Син ;иб;р;се;дер ул Яктылыкларны? Б;лкем, Алар - ми;а диг;н маяклардыр?
Без – т;рле. Мин – артык б;йлелекл;р бел;н т;б;нг; чорналган, бастырылган.  Син – саф, ;и;ел, югарыга и;дерелг;н. Безне бары нечк; к;ренм;с бер ;еп б;йли. Шуны; ярд;менд; к;реш;без...
...;ченче  яссылыкта. Бу нейтралитет – т;шл;р. Монда мин ;земне Сине; бел;н берг;  тоя алам. ;г;р д; т;шемд;ге д;ньям  чалт аяз булып, ч;чк;л;р исе бел;н салават к;пере т;сл;рен; к;мелс;, янымда Син елмайса; - мин шундый б;хетле! Х;тта ки, уянгач та, бу хисне ;земд; тоям! Барысы да исем; т;шк;нчег; кад;р...  Болытлы т;шл;р була. Син мине к;рмисе; д;, елмаймыйсы; да... Ирт; бел;н к;згед; дымлы к;зл;р чагыла...
Бу яссылыкка мине сир;к керт;л;р, кызгыныч... Шу;а сине тою тансыклыгын  д;ртенче яссылык - виртуаль д;нья ярд;менд; тутырам. Бел;м, мондагы фотос;р;тл;р  –  бары тик Сине; ;ансыз проекция;. Л;кин й;р;кт;ге бозларны эретерг;, ташларны юк ит;рг; с;л;тле шундый таныш ;ылы карашы;ны саклап кала алган алар...  Монда булу ми;а ешрак ;;м ;айлырак бирел;. К;чемн;н килс;, к;нн;ремне шушында  ;тк;рер идем. Тик... булмый. С;р;те;н;н аерыла алмыйча, вакыт “лимиты” бетк;нче, карап, уйларыма бирелеп  утырырга гына кала.  ;;м... электрон хатлар язарга. Си;а. ;йе, аралашу гел беръяклы. Аек акыл  ;аваплары;ны купт;н инде к;тми, л;кин... К;зл;ре;... К;зл;ре; к;пне с;йли. Тик сорауларым гына ;аман  ;авапсыз...
Виртуаль д;ньяда да, ;земнекенд; – реаль булганында да эзл;н;м. Тик мондагы сукмаклар  тагы да буталчык. Ме;н;рч; юллар узучы чатта басып,  м;гън;сезлекне; авырлыгын чынбарлыгымда аеруча тоям.
Вакыт бара. Мин д; бер урында тормыйм, тормаска тырышам... ;ичъюгы, ;зем шу;а ышанам, бар к;;елем бел;н телим.  ;авапларларым ;зер булырлар. Тизд;нме, еллар узгачмы – ;лег; ;йт; алмыйм,   и; м;;име – табылырлар. ; аннары...  Аннары тыныч к;;ел бел;н яссылыгы;а к;т;релеп, Сине кысып-кысып кочармын да, яшьле й;земне к;кр;ге;; тер;п,  берб;тен с;з булырмын:
“САГЫНДЫМ!!!”


Рецензии