Жылкы казысы тукым куалагыштыкты жаксартады

Жылкы еті, кымызы, казысы – нашар тукым куалагыштыкка, картаюга карсы курал

"Жаксыдан жаман туса жыннан пайда болганы,
Жаманнан жаксы туса нурдан пайда болганы".     Казак макал-мателдері

Жылкы еті, кымызы, казысы, картасы, шубат, айран, ірімшік, майлы курт, коконістер – ыкылым заманнан бері келе жаткан тарихи, табигат жасаган гендік инженериянын натижесі. Казіргі заманнын биотехнология жетістіктерінін комегімен, бір заттын генін, екінші затка кондырады, сол кезде алгашкы заттын кейбір касиеттері екінші затка беріледі. Казір коптеген дарі-дармектер осы адіспен жасалган.

Осы онімдер казіргі медицинадагы олкылыктардын орнын толтырады. Казір белгілі бір дарімен, белгілі бір ауруды емдеп жазу мумкін емес. Біз емдеу туралы айтпаймыз, тек біздін генімізді озгерту жайлы ангіме козгап отырмыз.

Жасаушанын ядросы бар, бул нуклеин. Нуклеин жасаушаны коргап туратын кабыгы. Біз ауырган кезде, сырткы кабык бузылады да, жасаушага ауру алып келетін заттар кіріп кетеді. Кабыктын бузылуына коптеген себептер бар.

Мысалы, сіз кеше донбекшіп жонді уйыктай алмадыныз – бул бір себебі болуы мумкін. Танертен жаман бірдене жеп койдыныз – бул келесі себебі болуы мумкін. Егер де сіз жумыста шаршап жуйкенізді тоздырсаныз, бул да бір себеп. Сондай-ак журіп келе жатып сурініп мурттай ушсаныз, онда да жасаушаларыныз жаракаттанады.

Егер коніл куйініз сабынша бузылса, онда жасаушаларыныз бузылып оліп те калады. Осылардын барі де жинала келіп, жасаушаларыныздын кабыгы бастапкы калпынан ауткиды, осы кезде ауру алып келетін неше турлі микробтар, зиянды заттар жасаушанын ішіне кіріп кетулері мумкін. Осылар кіріп кеткен жасаушалар оздерінін міндеттерін дурыс аткармайды – ауырады. Егер де осылай коптеген сансыз жасаушалар бузылса, онда адам ауруга шалдыгады.

Жылкы еті, кымызы, казысы, картасы, шубат, айран, ірімшік, майлы курт, коконістердін міндеті не? Ол унемі жасаушалардын талкандалган кабыгын калпына келтіріп отырады. Жасауша калпына келгенде, адам сауыгып кетті дейміз. Жаратушы жараткан Табиги гендік инженерия дегеніміз осы.

Сіз білесіз бе, кан кысымдары жогары (гипертоник) жане сусамыр (диабетик) ауруымен ауыргандар оздерінін ауруларын «урім бутагына» бере алатынын немесе осы ауру «тукым куалайды». Тіпті катерлі ісікте (рак) де осындай гендер бар. Жылкынын казысы мен картасы, кымызы – нашар тукым куалагыштыкты болдырмайтын онім, біздін ауырмауымыз ушін кызмет етеді.


Рецензии