Футболда кимга ишкибозлик киламиз?

               
 
   Уша куни (12 июн тунда) футболнинг очилиш маросимини узиб куйганликлари учун “Сохалардаги илохлар” маколасини ёзгандим.
   Шу нарсани кайд утишим керакки, узбек халки пешонасига бошка халкларга етакчилик килиш такдири битилган шекилли. Шукрким юртимиздаги барча сохада Ота бошчилигида, иймонли эътикодли кишилар куп.
   Аллох конунларига чакирганим учун, менга хеч канаканги мансаб хам, рахбариятнинг ажр-мукофотиям керакмас. Яъни, айтган гапларим кимгадир гараз туфайли айтилаётгани йук. Мен озгина булсада, хукукшунослигим юзасидан, Куръон оятларидаги конунларга амал килсак, ижобий натижалар сари кетаверамиз, демокчиман.
   Мазкур вазиятда мана бу оятдаги Конунни сизга эслатмокчиман.
128. Аллах, поистине, лишь с теми,
Которые страшатся Его гнева,
И с теми, кто творит добро.
                Куръон, Асалари сураси 125-оят.
        Келинг Аллохим биз билан бирга булиши учун, Унинг газабини келтирмайлик. Олижанобликларга шошайлик.
        Хуллас, уша гаплардан сунг кабел телевидениесида футбол томошалари хам уз-узидан курсатила бошланди. Хакикатда юртимизда футбол байрами шукухи бошланди.
      Эртаси куни ёмгир ёгиб, салкин хам тушди. 14 июнь куни эрталаб соат 8-30ларда Тошкентда ер хам озгина силкиниб куйди (бу гапларни эсдан чикармаслик учун ёзиб куяяпман). 15 июнда метро, автобуслардаги чипталар нархи 800 сумдан 1000 сумга купайтирилди. Озарбойжонча кайтимсиз савдо бошланди (СССР даврида Озарбойжонда битта гугурт олсангиз хам 1 сум тулагансиз, кайтимини сураш уят хисобланган). Хозирги кунда бизнинг халкимиз ичида 500 сумлик, 1000 сумлик, 5000 сумлик купюралар муомалада. 200 сумлик купюра хам 100 сумлик каби йуколиб бормокда. 50, 25, 10, 5, 3,1 сумлик купюралар экзотика буп кетди. Дунёнинг кайси мамлакатида учта купюра билан муомала килиш мумкин экан? Шундай булиши яхшими, ёмонми? Буни тахлил киладиган иктисодчи борми?
       Барибир хам хафтанинг энг зур вокеаси Равшан Эрматовнинг футбол буйича Бразилиядаги Жахон чемпионатидаги Эквадор-Швейцария уйинидаги хакамлиги булди!
      Судьянинг ютуги нимада? Вазиятни тугри бахолаб, адолатли карор чикариб, вазиятдан ШОХ булиб чикишда. Равшан Эрматов эса буни уддалади.
      Мен кимга ишкибозлик килсам экан деб, куп уйландим. Топдим. Равшан Эрматов хакамлик килаётган матчдаги аввал юткизиб, кейин ютаётган командаги ишкибозлик киламан!
      Илойим Равшанжон жахон чемпионати финал уйинини бошкарсин!
      Аллохим, Равшанжон оркали узбекнинг пешонасини бир яркиратгин!
     Омин, Аллохим Узинг Буюксан!
      
      
 


Рецензии
Равшан Эрматов - сегодня действительно лучший футбольный арбитр в мире. Девять матчей - это рекорд среди арбитров, только ему удалось выходить на поле в чемпионатах мира... С уважением, Тауфик Каримов

Тауфик Каримов   25.09.2014 18:22     Заявить о нарушении
Спасибо Тауфик!
Слава Богу Равшан стал футбольным брендом для нас.
С уважением,

Анвар Шукуров   26.09.2014 08:15   Заявить о нарушении