Туркийларнинг фаранглари

    Якинда бир озарбойжонлик кардош, ижодкор кишининг "узбеклар - туркий халклар ичида, французларга тенглаштирилади" деган гапларини укиб колдим.
    "Тогнинг баландлиги узокдан куринади"-деган маколимиз нуктаи-назаридан келиб чиксак, ёмон гап эмас экан.
    Бу энди бизнинг дидимиз, фаросатимизга, гербимиз, байрогимиз, Тошкентдаги замонавий бинолар, Самарканд, Бухоро, Хива, Кукондаги эски биноларимизга нисбатан айтилган булса керак. Ташки томондан шундай.
    Менимча, бу мантик илмига боболаримизнинг кучи, диди-фаросатига нисбатан хам айтилган. Бухорийнинг хадислари - дунёда энг зури! Ибн Синонинг тиб конунлари - дунёда энг зури! Берунийнинг глобуси - дунёда энг зури! Фаргонийнинг ниломери - энг зури! Хоразмийнинг "О" раками, Алгебраси, Алгоритми - дунёда энг зури! Замахшарийнинг Ал Кашшофи - дунёда энг зури,Амир Темурнинг Ок Саройи -дунёда энг зури! Улугбекнинг "Зижи Курагонийси" - энг зури! Алишер Навоийнинг -"Хамса"си энг зури! Бобурнинг "Бобурнома"си энг зури, Акбаршохнинг Тожмахали -энг зури!
ва мен айтмаган яна канча дунёдаги энг зур асарлар, фикрлар!
   Яшшавор-э узбекнинг боболари!

P.S. Давоми бор, бироз аччикрок булса, олдиндан узр сурайман. Хозирча кукрагингизни кислородга тулдириб туринг, дустим.


Рецензии
Ənvərt müəllim gözəl yazırınız çox sağ olun!..

Миркамил Керимли   13.07.2014 17:21     Заявить о нарушении
Рахмат Миркамил ога!
Ижодингизга Аллох барка берсин,
Хурмат билан,

Анвар Шукуров   14.07.2014 14:55   Заявить о нарушении