Секрет 5. Практика напрацювання iнтуiцiй

Погодьтеся, кожному з нас хочеться завжди знати щось більше ніж ми знаємо, розуміти людей краще ніж ми розуміємо (нерідко від цього залежить наш успіх у професійному житті), не встрявати в ті халепи котрі б можна було передбачити та уникнути, вгадувати саме тих людей які нам будуть корисними в житті, та обходити тих, котрі можуть нашкодити.

Кожен із нас, досягнувши свідомого віку, має свої системи впізнавання та зчитування інформації з навколишнього середовища: хтось оцінює матеріальну сторону проявленої ситуації (жести, міміку, статус, речі, одяг, офіс організації…); хтось орієнтується на внутрішні характеристики процесів (мораль, відношення, почуття що супроводжують при контакті з людьми та всередині установ; хтось зосереджує увагу на сновидіннях, а хтось бере на озброєння прикмети та бачить у всьому знаки.

Тобто, кожен з нас живе в певній системі орієнтирів, що допомагають ефективно керувати життям. Ефективно? Ваша система завжди спрацьовує на всі 100%?
Дуже часто, системи не спрацьовують тому, що вони «старіють». Ми накопичуємо певним об’єм досвіду (частіше не власний, а «Так Кажуть») і на ньому будуємо алгоритми поведінки та дій, очікуючи що саме у нас все буде не так як у інших.

Щоб музичний інструмент гарно звучав, його потрібно настроювати. Можна, звичайно, понадіятися, що «У мене хороша марка чи виробник, і так буде гарно звучати!», але ті хто хоч раз захоплювався музикою знають – це обман. …..І ось на таких «вийшовши із ладу інструментах» ми, здебільшого, граємо. А коли мелодія виходить не такою, як ми собі уявляли, то починаються претензії  до «Виробника», і тих хто не підказав що потрібно було викликати Майстра.
Благо у музичних інструментів завжди є той, хто зможе їх налаштувати. Людині доводиться бути Майстром свого життя самостійно.

Сьогодні я хочу запропонувати практику, котра є одним із способів «налаштування» внутрішніх систем (яку б з них Ви не обрали: сни, знаки, поведінка, відчуття).   Добре її виконувати перед поїздкою кудись вперше, не має значення як далеко це місце (дім, історична пам’ятка, спілкування з людиною, фірма…) – головне щоб контакт з ним був перший. Напередодні до події спробуйте відчути якою буде дана місцевість, які почуття ви там отримаєте, що саме зможете там побачити (якусь деталь, об’єкт, сказане слово, людей). Прослідкуйте, яким насправді все виявиться. З такою практикою, Ви отримаєте досвід про те, яким чином наші уявлення (ілюзії) про події та людей відрізняються від дійсності, Ви на практиці зможете простежити, як часто можете помилятися (або, навпаки, у вас супер інтуїція і діалог між вами та Ангелом-Охоронцем налагоджений  добре). Через деякий час такої практики, ви самі не захочете йти в ті місця та починати справи з тими людьми, котрі будуть для вас негативними (хоча зовні все може здаватися дуже перспективним).


Рецензии