Дзе грошы?

Дзе грошы?

 Распавяла Вольга Міхайлаўна

 "Яна схапіла яго за руку і неаднаразова спытала, куды ты падзеў грошы…"
 (гістарычная фраза ад Аверчанка - да Стругацкіх)

 …Ванька з "маёўкі" прыйшоў дадому позна, пасля поўначы, да таго ж на аўтапілоце. Каб не абудзіць Воліньку, дзверы ён адчыняў і зачыняў ціха, у кватэру заходзіў на дыбачках. Адзежу зняў і накінуў яе на дзверы з пярэдняй у пакой, каб не адчыняць убудаваную шафу, ужо вельмі рыпучую пры адчыненні.
 Пры гэтым ён не заўважыў, як з кішэні штаноў выслізнуў скрутак і зваліўся ўніз, проста ў Волінькін бот…

 …На наступны дзень, збіраючыся на працу, Ванька надзеў штаны і, схапіўшыся за падазрона пустую кішэнь, груба і грозна спытаў:
 - Дзе грошы?!!!
 - Якія грошы? - здзівілася Волінька, якая тым часам клапатала на кухні, падрыхтоўваючы сняданак.
 - Як якія? - узвіўся Ванька, - Хто акрамя цябе мог іх выцягнуць у мяне з кішэні.
 Волінька заплакала.
 - Ты сам, нябось, страціў іх дзе-небудзь, а я вінаватая….

 …Было невялікае вывяржэнне вулкана з лакальным землятрусам, але кожны застаўся пры сваім меркаванні, і кожны пачуваўся пакрыўджаным…

 …Калі прыйшла зіма, і наступіў час надзяваць боты, Волінька, усеўшыся на крэсла, стала нацягваць правы бот, а ён не нацягваеца, замінае штосьці.
 - І што гэта ў мяне там у боце? - задуменна пытаецца яна і, засунуўшы ў бот руку, дастае адтуль тоўсты папяровы пакет.

 Ванька абярнуўся на голас і вытарашчыў вочы:
  - Так гэта ж мае адпускныя і камандзіровачныя, тыя, што паўгода назад зніклі…

 …І Ванька купіў Воліньцы французскія духі. Сорамна яму стала за вулкан з землятрусам.
 Уручаючы Воліньцы каробку з духамі, сказаў:
 - Калі б я сам іх знайшоў, то прапіў бы. Так мне сорамна…


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.