Хитрасць вакол Электрона

Хітрасць вакол Электрона

 ці Голас што Лямантуе ў Пустыні

 …Калі б Генадзь Мікалаевіч сказаў мне:
 - Паедзеш заўтра ў "Электрон" і кропка, - я б паехала, і кропка.

 "Электрон" - гэта наш падшэфны піянерскі лагер. І яго трэба рыхтаваць да прыезду дзяцей. А Генадзь Мікалаевіч пытаецца:
 - Ты жадаеш з'ездзіць у "Электрон"?
 А я яму на гэта праўду кажу:
 - Не жадаю.
 На гэтым гутарка і канчаецца. І ніхто не жадае туды ехаць. І едзе туды сам Генадзь Мікалаевіч разам з начальнікам цэха і дырэктарам заводу. І прыхапіўшы яшчэ пару-тройку маладых адмыслоўцаў.

 Забягае да нас Мікола і пытаецца:
 - Дзе Ціхановіч?
 - У "Электроне", - адказваю.
 - Вось, хітры! - абураецца Мікола.
 - Чаму хітры? Не бачу хітрасці! Ён адказны. А ты, вось, самастрэл сабе ўладкаваў, каб у лагер не ехаць, - ківаю я на апухлую і забінтаваную руку Миколы. - За такое падчас вайны расстрэльвалі.

 Микола дзесьці схапіўся за гарачую качаргу, толькі за якую і дзе і навошта хапаўся, не прызнаецца.
 А зараз ходзіць на працу з забінтованай рукой і працуе адным мезенцам па клавіятуры. Так і працуе ўжо два тыдні адным мезенцам.

 І прыбег ён да Генадзя Мікалаевіча, каб яму аформілі выйсце на працу ў выходны дзень. Паколькі цяжка план выконваць адным мезенцам. А "хітры" Генадзь Мікалаевіч у "Электрон" з'ехаў. Зараз прыйдзецца самому выйсце афармляць…

 ..На здымцы Генадзь Мікалаевіч у той момант, калі тлумачыў Пятрову, што нельга нікога фатаграфаваць без дазволу. Пятроў слухаў уважліва, трымаў фотаапарат на ўзроўні жывата, хітра ўсміхаўся і фатаграфаваў-фатаграфаваў-фатаграфаваў…

 Накшталт "А Васька слухае ды есць".
 Добры здымак атрымаўся.
 Як Голас што Лямантуе ў Пустыні …


Рецензии