Пра расы. Параунальныя характарыстыки

Пра расы. Параўнальныя характарыстыкі.

 Чорная раса. Гэта - самая гультаяватая раса. І нічога ў гэтым няма дзіўнага, паколькі яны яшчэ зусім нядаўна злезлі з дрэва, і праца з іх зрабіла чалавека толькі часткова. А наогул, навошта ім у Афрыцы працаваць? Цёплае жыллё ім не трэба. Пабудаваў халупу з пальмавага лісця - і жыві, рай у будане. Адзежа таксама не патрэбна. Тымі ж пальмавым лісцем абматаўся, і бегай, навыперадкі з малпамі, у футбол гуляй з імі ж. І ежа гатовая на дрэвах расце, і хлеб і садавіна. І напой падбадзёрлівы ў какосах. Так што, жыві і цешся. Спявай, танчы, весяліся.

 Вялікая трагедыя здарылася з-за таго, што з іх паспрабавалі зрабіць чалавека, вывозячы іх пачкамі ў Амерыку і прымушаючы працаваць на плантацыі як рабоў. Калі б так вывозілі прадстаўнікоў іншых рас, яны б нічога не заўважылі, паколькі на радзіме таксама даводзіцца працаваць па-рабску. А тут - з зямнога рая - і на плантацыю, у пекла, незакаленных працай прадстаўнікоў чорнай расы.
 Але ў кожным мінусе ёсць свой плюс. Калі б іх не вывозілі, то і не было б лепшага паэта Расіі.
 А таксама прэзідэнт Обама сядзеў бы цяпер на якой-небудзь  пальме і сварыўся б з малпамі.

  Чырвоная раса. Я пра іх амаль нічога не ведаю. Але гэта раса, напэўна, яшчэ лянівей, чым чорная. Чым яны займаюцца? Бегаюць па ваеннай сцежцы, а ў перапынках - паляць трубку міру. Адзіная праца, якую яны робяць з задавальненнем - гэта здымаць скальпы са сваіх ворагаў. Гэта яны робяць хутка і якасна.

 Жоўтая раса, мабыць, самая працавітая. І, паколькі ім увесь час даводзіцца працаваць, да працы яны ставяцца спакойна. Ціха і спакойна робяць сваю працу. І таму ім атрымоўваецца зрабіць больш іншых. Нездарма ж у нас усё завалена іх прадукцыяй. Не вельмі якаснай, праўда. Але, гэта ўжо асобная гутарка.

 Белая раса, як мне здаецца, яшчэ больш гультаяватая, чым чорная і чырвоная. Але, паколькі прадстаўнікам гэтай расы даводзіцца жыць у складаных кліматычных умовах, то, хош ня хош, ім даводзіцца працаваць.
 Але калі праца ператвараецца ў спорт, у гульню, у спаборніцтва, прадстаўнікі белай расы бяруцца за справу апантана, з задавальненнем. Працуюць хутка, хораша, якасна, далёка ззаду пакідаючы працавітую, але не апантаную жоўтую расу.

 Габрэйская раса самая разумная, і таму самая гультаяватая. Яны зусім не любяць працаваць, а імкнуцца перакласці сваю працу на іншых. І камандаваць працуючымі. Пры гэтым лічаць сябе вельмі занятымі і дзелавымі: бо камандаванне таксама нямала сіл забірае.
 Але паколькі камандных пастоў на ўсіх бракуе, астатнія становяцца мастакамі, навукоўцамі, музыкамі. Кім заўгодна, толькі далей ад лапаты і грабель.
 Гэта раса шырока распаўсюдзілася і грунтоўна перамяшалася з усімі астатнімі.
 І толькі ў сябе, на зноў набытай радзіме, яны змушаны працаваць самі, паколькі там не на каго перакласці сваю працу. І, кажуць, працаваць яны ўмеюць добра.


Рецензии