Чиганок ичра гавхар Равшан

               

    Чиганок ичра гавхар хакидаги кадимги туркий ривоят тугримикан? (каранг: чиганок ичра гавхар –узбек маколасига) Мана Бразилиядаги футбол байрамиям нихоясига етди. Нимани Аллохдан сураган булсак, уша юз берди. Равшан Эрматов оркали бутун дунё Узбекистонни яна бир марта яхши сифатда эслади.
    Гарчи Равшанга финал уйинини бошкаришни бермаган булсаларда, унинг финални бошкаришга лойиклиги хакидаги фикрлар, бутун дунё футбол мутахассисларининг огзида булди.
    Равшанбек барака топсин. Президент совгасиниям камтарона, уялинкираб кабул килди. Интервьюсида эса Отанинг ниятига хамоханг равишда “биз хеч кимдан кам эмаслигимизни исботлашга харакат килдик”-деди. Камтарга камол дейдилар.
Яшшавор Равшанбек! Аммо, Равшан футбол майдонида уялгани йук. Хар кандай калтис вазиятни тугри англаб, айбдорларни жойида уз урнига куйиб, футбол хакамлигини гузал тарзда санъатга айлантирди (тугриси футбол матчидаги уйиннинг темпи хакамга боглик эканлигини энди англадим). 
    Равшан Эрматовга ухшаган иймонли фукароларимиз купаяверсин. Менимча кадимги туркий ривоятни давом эттириб, спортнинг бошка сохаларидаги юлдузларимизниям, илхомлантириб турсак, нур устига нур ёгилаверади.
Спортнинг энг жозибали турларидан бири баландликка сакраш (субъектив менинг фикрим) туридир. Бир неча йил аввал Светлана Радзевил хамда яна бир аёл спортчимиз Осиё майдонларида яхши натижаларни курсата бошлаганди. Нега улар тухтаб колишди? Агар уларнинг имконияти шу билан чегараланилса, кейинги авлодни тайёрлаш керак.
    Бир вактлар Родион Гатаулин деган лангар чуп билан сакровчи спортчимиз бор эди. Яхши натижалар курсатарди. Спортнинг бу тури буйича тажрибани ривожлантириш керак.
     Каноэ буйича Минков деган жахон чемпиони булган йигитимиз каёкка гойиб булди-а?
     Окгул Омонмуродова деган теннисчи кизимизга ачинаман. Агар унинг онгига  узбекона кадриятлардан озгина сингдирилса борми, дунё теннисида катта натижаларга эришиши мумкин. Нигина Абдураимовадан умид килса булади.
Эркаклар теннисимиз хам ёмон эмас. Денис Истомин, Фаррух Дустов хам яхши натижалар курсатишмокда.
     Шахмат жуда яхши темп олди. Алхамдуллилох! Илойим утаетган жахон олипиадасида спортчиларимизга Аллохим мадад бер! Омин. Аллохим Узинг Буюксан!
     Мана шу спортчиларимизни бир залга йигиш имкони булса эди, мен уларга битта гапни айтган булардим.
–Хурматли спортчилар кадимги узбек достонлари бош кахрамонлари Алпомиш хам Гуруглиям жисмоний тайёргарликдан ташкари, рухий томондан хам ута тарбияли булганлар.
    Спорт мусобакасида галабани факатгина Аллох беради! Аллох кайси динга эътикод килишимиздан катъи назар Биттадир. Сиз унга суяниб мусобакага киринг ва Яратгандан галаба, юзингиз ёруг булишини суранг! Сизнинг юзингиз ёруглиги Узбекистонимиз юзи ёруглигидир.
    Ёш спортчилар хакида телекурсатувлар купайиши керак деб уйлайман. Уларнинг ота-онасиям, бобо-бувисиям гапираверсин. Болалар улчами йук, йук битмас туганмас  асалга ухшайди. Уларни канча куп илхомлантирсак шунча куп натижага эга булаверамиз.
   Яна Равшан Эрматовга кайтамиз. Менимча, футбол, балким бошка спорт турлари буйичаям хакамларни тайёрловчи Марказий Осиё учун алохида спорт институти очиш пайти келди. Институт ректорлигига номзод бор. Агар Равшан булмаса, унинг дадасиям муносиб номзод деб уйлайман.      


Рецензии