Рахбарига хиёнат килган эл

   Етмишинчи-саксончи йилларда СССР киноматографлари томонидан ишланган фильм бор эди. Бош ролларнинг бирида рахматлик рус киноактёри Вячеслав Невинный уйнаган эди. Фильм вокеалари италиялик мафиячиларнинг СССРга келиши билан боглик эди.
   Хар кандай совет кишиси (жумладан мендаям) фахр ва ифтихор уйготган жумла, италиялик мафия бошлигининг уз кизини СССРда яшашини исташи хакидаги эътирофи эди. Чунки, СССРда мафия йук ва энг хотиржам мамлакат дегани эди.
1970-1980 йилларда онгли хаётни бошидан кечирган отахонлар айтсинларки, хакикатда СССРда тинчлик ва хотиржамлик даври булган. Владивостокдан Архангельск ёки Калининградгача, Таллин, Рига, Вилньюсдаям совет кишилари кеча ва кундузда бемалол хотиржам юрганликларини айтиб беришади.
   Аммо, унчалик булмаган экан. Хозирги пайтда Россиянинг “Звезда” каналида 1960-88 йиллар оралигидаги даврда содир этилган жиноятлар ва уларни фош килган хукукни мухофаза килувчи идоралар – МВД, Прокуратура, КГБ, Суд тизими ходимларининг хотиралари бериб келинмокда. Энг дахшатли жиноятлар асосан Россия худудида содир булган экан.
   Улардан бир иккита эпизодни айтиб утай. Онанинг куз унгида фарзандлари улдирилиб, кейин онанинг узиям улдирилади. Учта успиринни бир ветврач алдаб машинасига миндириб, моллар суйиладиган жойга олиб келади. Уларни боглаб куяди ва иккитасининг куз унгида учинчисини худди молни суйгандек оёкларини тепага осиб суяди. Шунда вокеани кузатиб турган успиринлардан бирининг сочи окариб кетаркан. Кейин ветврач колган болаларни хам шу тахлитда суяди. Вахоланки шу ветврач олий маълумотли, намунали хулки билан атрофдагилар наздида беозор шахс сифатида танилган эди. Бундан ташкариям дахшатли жиноятлар содир этилган экан, факат бу холат матбуотда эълон килинмаган, яширилган экан. Энди очиляпти. Хакикатни хеч качон яшириб булмайди.
   Бу вокеаларни куриб унга мантикий ечим кидирдим. Куръон илмини ургангунимга кадар, айтиб утган фожеалардан мантикий ечим кидирмасдим. Демократия, инсон онги хар хил деб куярдим. Хуллас уйга толдим.
   Хозирги пайтдаям уша худудларда вахшийликлар юз беряпти, 4-5 йил аввал бир канча мусофир-ишчиларни пойтахтда эшикни камаб ёкиб юборишди-ей.
Нега бундай буляпти?
   Россия рахбарияти давлат, жамиятда энди энди моддият эмас маънавият устун эканлигини тушуниб етяпти. Барибир бу халкнинг энг катта хатоси Николай подшо ва унинг норасида фарзандларини улдирганлиги эди.
   Рахбарлар хам подшолар хам Куръон илмига кура Аллох томонидан куйилади. Керак булса, уша одамга шу илм берилгани маълум хам булади, менимча. Тугрисини Аллох билади.  Кайси халк нимага арзиса, унга худди шундай рахбар куйилади. Буям Аллохнинг конуни. Николай подшо ва унинг норасида фарзандлари улими Аллохнинг газабига дуч булиш экан. Шунинг учун энг осойишта хисобланмиш утган асрнинг 70-80 йиллардаям бу юртга турли туман балолар юборилган экан.
Юлчиев уз устози Арчаевни хурматини жойига куйганидан бу юртга барака ёгила бошлади. Аммо, тушунишимча Аллох розилигини олиш учун хали жуда куп савоб ишларни килиши керак.    


Рецензии