Неестовний живаскус

«НЕЄСТОВНИЙ» ЖИВАСКУС*

(*живаскус - все те, що в світі зазвичай називають сексом; мій термін живаскус походить з двох слів: жива - життя і скус - спокуса; тобто живаскус - це життєва спокуса, або ж спокуса життя.)

На такі зальоти не маю охоти.
           Народне прислів’я

   У свідомості багатьох людей «неєстовні» статеві стосунки асоціюються з таким поняттям, як «содомія», або ж «содомський гріх». Кілька разів я дуже уважно перечитав оповідання з Книги Буття про долю міст Содома і Гоморри, але так і не знайшов чітко позначеного гріха, за який Господь вчинив над ними розправу.
   Єврейські та християнські книжники, трактуючи содомію, на перше місце ставили статеві стосунки між чоловіками (гомосексуалізм). Вони вважали «содомським гріхом», коли чоловік підступав до жінки іззаду, або коли жінка під час злуки з чоловіком опинялася зверху. «Содомським гріхом» вважалася малакія (мастурбація), лесбійська любов і навіть полюції. Гріх проти єства, стверджували вони, – це будь-який прояв статевого інстинкту, котрий не відповідає головній меті природи, тобто розмноженню. Але ж тоді треба було визнати «эстовним» кровозмішання, адже при цьому цілком вірогідне запліднення.
   Виходило, що жодне з тлумачень «содомії» давніх авторів не було універсальним. Багато з того, що вони відносили до категорії «протиприродного» живаскусу, сучасними науковцями не розглядається як девіація (збочення).
   Мій любий читачу, пропоную, не вдаючись до полеміки щодо визначення «содомії», розглянути, що повідають нам українські народні пісні про різного роду збочення.

(З книги «Україна Кохання», - К., Фірма «Деркул», 2005 р.)


Рецензии