Пул макони, Лондон

   Нима учун Англия Европа Иттифоки ягона валютаси еврони мамлакати муомаласига киритилмаганини билмай юрардим (балким халиям билмасман, яъни бу мулохазам хам низолидир) тунов куни Россия бизнес канали Лондон хакида лавха берди.
   Маълум булишича бир кунда Лондон биржаларида 6 триллион доллар пул айланармиш!!! Бунинг сабаби Америкада тонг отаётганда Осиё минтакасида иш куни якунланаётган, Европада эса иш айни авжига чикаётган пайтда булганиданмиш. Яъни Лондон биржалари вакт тамойили эвазига 24 соат ишларкин. Жуда кизикарли мантикий хулоса шундаймасми?
    Нима учун узимизда бизнес канал бир иш бошлади-ю, тухтаб колди?
Менимча Узбекистон бизнес канали барча туловлар ва соликлардан озод килиниб ишни давом эттириши керак. Дунёнинг барча мамлакатларида бизнес кандай ташкил этилганлигини тахлил килишимиз керак (хозирча хорижий бизнесмен мехмонлардан интервью олиб турсаям булади). Биз ишлаб чикаришни ташкил килишга катта эътибор беряпмиз. Маркетинг, яъни ишлаб чикарилган махсулотни сотиш ундан-да кийинлигини тасаввур хам килмаяпмиз.
    Инглизларнинг бир гапи бор. Улар бу дунёга ишлаш ва дунёни бошкариш учун келганмиш. Шу гап миллатни бирлаштириш, ишлашга иштиёк ва илхом берса неажаб.
   

   


Рецензии