Консолiдацiя iнструментiв САПР в хмарi

Автор: Кабі Атвілл, Відповідальний Редактор, Дизайнер апаратного та програмного забезпечення

Не так давно для розробки своїх проектів інженери були обмежені використанням тільки жменьки 2D САПР на базі програмних платформ. Співпраця і обмін їх змісту означало, що вони повинні були бути в тій же мережі, або відправляти свої схеми один одному по факсу, або, навіть, відправити їх диском поштою.
Неспішно, технологія прогресувала від «темних віків» до можливості проектування і візуалізації об'єктів в повному 3D і у тих, хто спілкувався один з одним в режимі реального часу (незалежно від мережі). Це не означає, що не було ніяких проблем модернізації на основі CAD-платформ за останнє десятиліття. Користувачі всіх рівнів, від любителів до інженерів компаній, зазвичай зв'язувалися за допомогою однієї з небагатьох дизайн платформ, які аж до недавнього часу, не дуже добре поєднувалися один з одним. Можна було використовувати Autodesk і інші Microstation, які мають низьку сумісність, коли справа доходить до типів файлів зв'язку між ними (DFX проти DGN, наприклад). Необхідно було програмне забезпечення перетворення, щоб конвертувати ці розширення файлів для використання на різних платформах.
2D і 3D часто не могли переплітатися, це означає, що один об'єкт був візуалізовано у двох різних напрямках з використанням окремого програмного забезпечення. Зміст та моделювання виконувалося, знову ж таки, на ще одній платформі, яка об'єднує прогнози, ф'ючерси, витрати і планування потреби в матеріалах. Кількість різного програмного забезпечення, необхідного для виконання всього від задуму до комерціалізації, була вражаюча, не кажучи вже про високий ступінь навченості, яка була необхідна для обробки кожної грані цих програмних платформ.
У більшості випадків кожен програмний пакет був призначений для людей різної кваліфікації, які працювали разом над одним проектом. Уявіть собі спілкування пристроїв, що використовуються і збоїв, які часто виникали при такій роботі, і, неминуче, переслідуючи головні болі, і ви отримаєте уявлення, наскільки важкий був процес проектування.
З початку десятиліття, все більше компаній звертаються до технологій Хмари Для Дому з їх відповідними програмними інструментами у віртуальному середовищі. Це дозволяє безпрецедентний доступ до проекту додаткам, які доступні кожному, хто задіяний на тому чи іншому проекті. Як ви можете собі уявити, все більше компаній, що володіють відносно новою технологією розширили свої пакети програм для підвищення продуктивності праці.
Це стало переважаючим в системі САПР з такими компаніями, як Dassault Systemes, які взяли Хмару і використовують платформу для розміщення своїх 3DExperience розробок, сумісності їх CAD, зв'язок та засоби моделюють інструментів - все під одним дахом.
Платформа 3DExperience - одна з найбільш універсальних на ринку, так як це більше, ніж просто 2D / 3D САПР-платформи. Користувачі мають доступ до додатків 3D-моделювання, таких як SolidWorks, що дозволяє їм перейти від концепції до повного рендеринга моделі там же.
Інструменти моделювання, такі як Simulia, дозволяють в реальному світі апробувати моделі проекту спільно з даними виробництва та споживчими обчисленнями. Інтегрована логіка програми дозволяють проектувальникам одержати інформацію про поточні тенденції (набори даних), які відбуваються на перспективних ринках, і це допомагає їм зробити свої проекти більш пристосованими до поточних споживчих потреб.
Найкраще, 3DExperience включає в себе соціальні та додатки для спільної роботи, які з'єднують один з одним всіх людей, залучених у проекти, дозволяючи їм переглядати, вносити свій вклад і обмінюватися ідеями в режимі реального часу. Конфіденційні дані захищені і можуть бути переглянуті тільки тими, хто має прямий доступ до проекту, дозволяючи надати доступ тільки необхідним користувачам.
Варто також відзначити, що Dassault недавно об'єдналися з Nvidia, щоб дати робочої станції Quadro на Кеплер-базі карту, здатну дуже швидко створювати високо деталізовані моделі завдяки більш складного коду настройки всередині SolidWorks.
Досить сказати, що платформа 3DExperience об'єднує всіх потрібних інженерів в одному місці, що позбавляє від необхідності використовувати декілька програмних пакетів для виконання тих же завдань, що робить його неймовірно зручним і економічно ефективним.
Перехід додатків на основі CAD, в Хмару знаходиться все ще в зародковому стані, так як багато компаній не поспішають, однак, цей перехід наполегливо розширюється. Сучасні тенденції в технологіях 3D-друку, поняття Хмарних обчислень та консолідації зусиль виробників, які частіше звертаються до САПР в соціальних додатках, дозволяють швидко виставити їх розробки на ринку.
Програма навчання теж стало простіше, що відкриває широке ігрове поле з точки зору нових користувачів, які, беруть платформи САПР. Ці два аспекти - привабливі стимули для продовження розвитку Хмар і консолідацій; проте, є і ще один недолік, який однаково насторожує як нових, так і досвідчених користувачів - безпека.
Безпека є великою проблемою, коли справа доходить до конфіденційних даних, розміщених в ефірі, як це було раніше. Наскільки безпечно тримати конфіденційні дані та особисту інформацію в мережі і системі проти можливого (що зазвичай) злому із зовнішніх джерел, практично з будь-якого місця?
Віртуалізація пропонує ще один шар, який має бути зафіксований разом з операційною системою і апаратним забезпеченням, що робить важким, і по-справжньому захищає від нападу або ввергнення. Поки, на даний момент це тільки теорія, реальність злому програмного забезпечення для віртуалізації є реальною проблемою, зловмисники можуть як отримувати доступ, так і шкодити, або перестроювати саме програмне забезпечення, щоб зробити свої вставки. Однак, як і в будь-якій іншій мережі або системі існують заходи безпеки осадження (стримування, профілактичні та контрольні заходи), які допомагають захистити конфіденційну інформацію, і ці заходи регулярно оновлюються, посилюючи безпечне збереження даних від допитливих очей.
Зрештою, нічого не володіє повною безпекою, і будь-яка мережа або система може бути зламана, якщо є достатньо часу і ресурсів, тому ризик незначний. Задумайтесь, ось ваш рахунок у банку - він безпечний, але можливість крадіжки має реальний ризик, незважаючи на вжиті заходи для захисту цієї інформації.
Хмари і безпеки в найближчі роки будуть рости і 3DExperience отримає різкий старт.

Подяка Марії Васільєвой за технічну допомогу:
https://www.behance.net/m2b


Рецензии
Переход дополнений на основе CAD, в Тучу находится все еще в зародышевом состоянии, так как много компаний не спешат, однако, этот переход настойчиво расширяется. Современные тенденции в технологиях 3d-печати, понятия Облачных вычислений и консолидации усилий производителей, которые чаще обращаются к САПР в социальных дополнениях, позволяют быстро выставить их разработки на рынке... Может быть, это кому-то из украинцев интересно, несмотря на хаос, творящийся сейчас в их стране... Дерзайте!

С уважением,

Валентина Кайль   07.05.2015 22:07     Заявить о нарушении
Спасибо за добрые пожелания! И Вам удачи!

Майевич Васильев   08.05.2015 14:22   Заявить о нарушении