Ракибликка муносиб халк

  Уз кадрини ерга урмаслик, олийжаноблик, мардлик, нафсга берилмаслик, маънавиятни устун куйиш, бошкарувнинг демократик тамойилини давлат бошкарувида куллаш буйича узбек халкига Европада мусобака учун ракиб кидирилса (социалистик мусобака деган акидага берилган совет боласини кечиринг) инглиз халкини танлаган булардим.
  Хозирги, яъни 23 йилги мустакил тараккиёт пайтида шукрким, куп нарсаларга биз эришдик. Маънавий кретерийлар-ниятлар буйича инглизлардан устун томонларимиз куп, аммо амалда хали куп ишларни килишимиз керак.
  Менимча энг биринчи иш махаллий хоимиятларда коллегиал бошкарув инглиз амалиётини урганиб чикиш керак.   
  Вилоят,шахар,туманларда доимий ишловчи профессионал депутатлар булиши керак.Улар вакти-вакти билан (хафтасига камида икки марта) вилоят, туман хокимининг хисоботларини эшитиб туриши керак.
  Шунингдек бу депутатлик гурухининг энг биринчи вазифаси туман бюджетини шакллантириш, туман узини узи маблаг билан таъминлаши, ахолини иш билан таъминлаш хамда бошка долзарб масалаларини мухокама килиб, хокимга таклиф  киритиш булиши керак.
 Албатта, хар бир вилоятда биттадан юридик институт ва ахборот технологиялари институти, жисмоний тарбия институтлари булишиям керак... 


Рецензии