Онуки Дажбожi

ОНУКИ  ДАЖБОЖІ

«…а обрізані віруючі, що з Петром прибули, здивувалися дивом, що дар Духа Святого пролився також на поган! Бо чули вони, що мовами різними ті (погани) розмовляли та Бога звеличували… Петро тоді відповів: «Чи хто може заборонити христитись водою оцим, що одержали Духа Святого, як і ми?»
Дії 10:45-47
               
   Звертаюсь до вас, онуки Дажбожі! Ось засвідчую перед вами разом із Петром про звитягу батьків наших, на яких проливався Дух Святий і до хрещення.
   Чи відтялася від вас, брати мої, Божа слава, що йшла на пращурів наших споконвіку? Чи примножилась в світі святість з Храмом Христовим? Св. Володимир стоїть на межі, а Небо – воно безмежне. Тож називайте ви себе сонцепоклонниками, або християнами – Дух Святий живе серед вас, як завжди це було.
   У Дніпрі з вами поруч Іван Хреститель і Дана, на землі Христос і Велес, а в Небі Перун і Той, Кого назвав Ісус Своїм Батьком.

ДО  ХРИСТИЯН
   
   Тепер я звертаюсь до тих християн, хто вороже ставиться до віри язичників, хто й досі несе між люди не тільки хрест, а й меч: – ніколи не забувайте ви йоппійського видіння Петрового, і ті слова, що почув він тоді: «Що від Бога очищене, не вважай за огидне того!» Завчіть на віки Петрову відповідь апостолам: «Отож, коли Бог дав однаковий дар їм (чуєте – «однаковий»!), як і нам, що ввірували в Господа Ісуса Христа, то хто ж я такий, щоб міг заперечити Богові?»
   Воістину: «…й поганам Бог дав покаяння в життя!»  (Дії 11:1-8)

ІКОНА  ТА  ІДОЛ

«...яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого...»
2 Кор. 6:16
   
   Ікона та ідол – суть одно, бо робляться вони руками людськими.
   А от різниця між церквою та требником велика; по-перше, до церкви йдуть цілим містом, а до капища – по одинці; по-друге, з храму легко зробити базар, а от біля жертовника – ну ніяк.


Рецензии