Милий друг укр

                Сьогодні етика переживає не найкращі часи. Розширення функцій усного мовлення в сучасних умовах веде до скорочення обсягу письмового міжособистісного спілкування. Шляхом листування відбувається спілкування дистантне в часі і в просторі і в письмовій формі.

                Дистантне положення - від лат. distantia відстань; розташування мовних одиниць у видаленні один від одного.

                Розділяються письмові послання по сфері спілкування: на ділові та приватні, а з урахуванням мотивів і цілей за видами, що розрізняються мовними формулами. За сферою спілкування приватні листи мають два види: офіційні та неофіційні. Як правило, в приватних листах використовується стійка композиція тексту: жорстка в офіційних і вільна в неофіційних. Ці чинники накладають особливий відбиток на етику спілкування, визначаючи його форму і зміст.

                Листи офіційного спілкування вимагають обдумування, навіть підготовку тексту, щоб зробити його ясним, вичерпним, повним і передбачити можливі запитання, уточнення, виключити нерозуміння або інше тлумачення. Досягається це повнотою мовних конструкцій розгорнутих, і послідовністю викладу. Офіційні відносини обов'язкові в листуванні приватних осіб, які не знайомі або мало знайомі один з одним.

                Неофіційними приватними листами вважаються послання добре знайомих людей, друзів, родичів, всіх тих, хто підтримує неформальні, міжособистісні відносини. Листам особистого характеру притаманні: невимушеність, природність вираження думки; свобода вибору засобів вираження; зацікавленість, індивідуальність автора. Лист свідчить про неповторність автора як особистості, відображаючи моральний вигляд автора листа, служачи мірилом його освіти і знання.
                (Використано матеріал «стилістичного енциклопедичного словника російської мови).

                Вікіпедія: милий, мила - відтінок ласки, інтимності.

                Книга «Милий друг» - автор, Арман Лану. У книзі подана біографія письменника-розпусника, Гі де Мопассана, який помер у психіатричній лікарні від сифілісу мозку.

                МИЛИЙ ДРУГ (фр. Bel-Ami) - герой роману «Милий друг» (1885) Гі де Мопассана. Природно, у героя є ім'я - Жорж Дюруа, але не ім'я, а прізвисько «Милий друг» залишилося значущим не лише в історії літератури, але і як ідіоматичний вираз в повсякденному житті, принаймні, в Росії.
Колишній гусар, що залишився не при справах, «спокусник з бульварного роману», не позбавлений честолюбства, миттєво хапається за випадкову можливість зробити кар'єру і нахабно піднімається на саму вершину газетного світу Парижа. Переходячи з одного дамського ліжка в інше, не зупиняючись ні перед чим у політичних і фінансових аферах, Жорж Дюруа в сутності являє собою вульгарного, жадного, цинічного і абсолютно неосвіченого нащадка бальзаковских кар'єристів Растиньяка і Люсьєна де Рюбампре, звироднілого чоловіка-повію.

                Офіційній історії відомі політичні діячі, які «видерлися» на вершину влади за допомогою впливових «милих» жінок. Наприклад, Н.С. Хрущов. Відомі й «милі» Герої Соц. Праці - один з них: (www.proza.ru/2012/09/17/1907).

                Відомі також і «милі вояки», які жодного разу не були на полі бою, але за допомогою «милих» жінок перебиралися з одного штабу в штаб вищий, і таким шляхом отримували генеральські погони і звання «героїв».

                Запитайте у чоловіків і жінок: «Як можна назвати чоловіка, який до всіх жінок звертається словом «мила»?». Відповіді будуть різні, але сенс усіх відповідей буде однозначним: «ловелас».

                Про що говорить дія якого-небудь чоловіка, який з трибуни якої-небудь соціальної мережі звертається до всіх жінок словом «мила»? Це поклик сексуально стурбованого самця до такої ж стурбованої самиці - якась жінка відгукнеться.

                Як правило, всі жінки на звернення такого чоловіка реагують стримано, відповідаючи йому офіційно, не даючи йому приводу для продовження діалогу (це можна знайти і на «Прозє.ру»). Але сексуально стурбована самка, яка втратила почуття обережності, обов'язково відгукнеться на заклик, і всіляко прагнутиме підтримувати діалог, домагаючись зрештою реалізації власної похоті, і пояснюючи своїм близьким свою дію «дружнім ставленням». Так вимальовуються і формуються «милі друзі».

                Шановний читачу, як Ви сприймете таємне від Вас листування вашого чоловіка (дружини) з людиною протилежної статі?


Рецензии