Школа чарiвних наук

Малюнок - Євген Кролевець   


       Біля барвистої лісової галявини причаївся незвичайний будинок. Складений з товстих колод, з розмальованими віконницями й дахом, укритим ялиновим віттям, він насторожено визирав із-за дерев.

       Всередині будинку розташувалася школа чарівних наук. З настанням осені її вікна опромінювалися таємничим сяйвом, а в класах лунали дзвінкі дитячі голоси. У школі навчалися хлопчаки й дівчатка, майбутні звіздарі, чарівники та маги.

       Сьогодні маленьку Чулінду вперше привели до школи. Побачивши незвичайний будинок, дівчинка зупинилася, зачаровано дивлячись на розмальовані віконниці,
різьблені двері та зграйку дітлахів, що з’юрмилися біля входу. На дверях красувалася мідна табличка з написом,який позеленів від часу.

       «Зірки віщують, — читав хлопчик в окулярах, — що у нашій школі буде навчатися найвидатніший чарівник і маг».

        Почувши пророкування, Чулінда зойкнула. Це ж про неї. Зірки не можуть помилятись, і їй судилося стати великою чаклункою. Треба лише трохи постаратися.

       Начитавшись казок, Чулінда вважала, що в цій школі бажання виконуються легко й просто, а уроки вчаться самі по собі. Але з перших же днів навчання дівчинка зрозуміла,що це не так. У школі чарівництва були суворі порядки
і, на її подив, там вивчали граматику. Майбутніх чарівників навчали грамоти, ніби без неї не можна було обійтися.

       Довідавшись про це,Чулінда засмутилась, але швидко заспокоїлася.Вона була честолюбною й хотіла прославитися будь-що-будь. Заради слави дівчинка була готова терпіти будь-який суворий порядок і могла навіть відмовитися від морозива та льодяників, які дуже полюбляла.
       А прославитися, за її переконанням,найпростіше було в школі чарівництва. Але, звичайно ж, не на уроках граматики.

       І раптом... виявилося, що саме на уроці граматики почалися пригоди,     де головною діючою особою стала вона, дівчинка Чулінда на прізвисько            Чуля-солодкоїжка,Чуля-недомірок та Чуля-нетямуща. От скільки надавали
їй прізвиськ. А дівчинці хотілося називатися Чуліндою премудрою.

       Після того, що сталося, семирічна Чуля премудрою,звичайно ж, не зробилась, але прославилася й увійшла в історію чарівного світу. Ось, послухайте, як це було.




        Далі буде:http://www.proza.ru/2014/10/21/374


Рецензии