Alania, Osetya, skitler, Sarmatlar, Aryan. Turkce

                ИРОН БИБЛЫ ХАЙ.  Demir ;ncil hisse (b;l;m).
  Taymuraz Sugarov
 
    Bu kitap, Facebook'a bulunan hatalar;n k;;;k bir say; ile (iyi) olabilir:
    https://www.facebook.com/groups/1562363660645336/ 

   Incil - Yunan anlam;na gelir "kitap" ya da "papir;s", Incil'de ;retildi.Oset dilinde ;ncil - ";ncil", ad; eski formunu korudu biz burada g;rd;;;n;z gibi. Orada Biblovy olarak terc;me Oset "Bibltae", soyad; da, ancak Rus, nedense Bibilov taraf;ndan yaz;lm;;.
    Oset "Hett" terc;me "Hettag" ad; hala Hetta yuvarlak kutsal koru var. Amblemi kartal, iki-ba;l; ve zaten 3000 y;l Hititler, halk;n;n ismi hi;bir yerde sadece G;ney Osetya'da nas;l korunur edilir? Kim bilir?

   COSTA Hetagurov:
                Додой  фаекаенат,  мае  райгуыраен   хаехтае,
                Сау  фаеныкаей   уае  куы  фенин   фаелтау!
                Заей   уае   фаеласа,   нае   таерхоны     лаегтае, —
                Иу  ма   уае   фезмаелаед    искуы   лаегау!..   

                Искаей   заердае   уае   дзыназгае   нырризаед,
                Искаемае   бахъараед    адаемы    хъыг,
                Дзыллаейы     маестаей   уае  исчи  фаериссаед,
                Иумае   уае  разынаед   иу  цаестысыг!..
(Notasyon "ae" - K;sa bir kayna;m;; ve "AE" anlam;na gelir).

(S.T.V.) "B;t;n insanlar karde;, sadece farkl; k;lt;r ve dil vard;r"

    (yazar taraf;ndan silinmi; metin)

  Ba;ka bir hikaye.
    "Eski Yunan'da, Trakya dil yaz;l; verilerin a;;r; k;tl;k nedeniyle Dionysos;u gizemler kutsal dil, inisiyelerinin dil. Ama Trakya dil oldu, bir s;r olarak kal;r. Bu yaz;l; Trakyal;lar olup olmad;;;n; kesin olarak s;ylemek m;mk;n de;ildir. Her durumda, biz de;ifre edemez g;n;m;ze ula;an bu birka; kelime "-. (M. Eliade, Kuliano I. s;zl;k dinler, rit;eller ve inan;lar).
    "- Gizemlerle dolu insanlar;, Ve b;y;k bir - Ben eklemek gerekir.? Trakyal;lar vard;r ve ne zaman how, Ne yaz;k ki, bu sorular;n cevab; hala bilinmemektedir bir g;r;; ;ok Ve ;ok az kan;t vard;r.". - Bu alanda i;lerin bir devlet bug;n.
Ben sevgili okuyucular ile keyifli bir olay; payla;mak istiyorum, k;y okuma ve ta; 2000 Rus dili Trakya kitabeden terc;me edilebilir Dargavs 2012/09/25 y;l ben S. T. V.; 600 y;l ;nce yap;lm;;.
    Burada 1956 y;l;nda ve daha sonra hi;bir kurum bunu okunamad; bu yana k;yde Kolmen, Preslav il;e, Bulgaristan yak;nlar;nda bulundu ta;; (mezar?) ;zerinde yaz;t vard;r. Ya; - M.;. 6. y;zy;lda etraf;nda. ;r. (Foto;raf)
   Yaz;t mezar;n ;zerinde yatarken buldu ve k;y;n Kjolmen, Preslavski il;e kaz;lm;; ;st k;sm;nda, bir ta; levha ;zerinde oyulmu;tur. Soldan sa;a, vb - bir sat;r sa;dan sola yaz;lm;; sonraki: aslen (tek tek d;nyan;n ilk alfabe, diyebilirsiniz, o oldu;unu unutmamak gerekir) Yunan harfleriyle yaz;lm;;, ancak (VI. M.;.. Oe y;l;nda Yunanl;lar taraf;ndan kullan;lan s;zde bustrophedon.).Yaz;t ;; sat;r 56 harften olu;ur:
1) ЕВАР.ZЕSАSNНNЕТЕSАIГЕК.А  / NВЛАВАНЕГN /  NYASNЛЕТЕДNYЕДNЕINДAКАТР.S
 Ben Digor dilini kullanarak bu yaz;y; okudu ve Rus;a bir transfer yapmay; ba;ard;. Ve burada ne oldu:

      2) ЕВАР.ZЕ   SАS  NН NЕТЕSА   IГЕК.А   / NВЛА   ВА   НЕГN / 
             NYAS NЛ   ЕТЕД   NYЕД   NЕIN   ДA  КАТР.S 
      3)  ebar. ze sas nе netesa igek. a / nbla ba еgn / nuas         nl  eted  nued  nein  da  katr.s
4)  ибарзей сес не нтеша игака  / нбла ба енган/  ануш нл  итид  нуед нин  да  хатр
5) и барзай  сес(у)н не нтеса  игака  / банбала енган бал /  анос(и) нл итуд нуод  нин  да хатир
***№1 - 6)   шею  поднять  не  моги  меченное  этим  месте  / прикоснись  к  могиле /  навеки наши посеяно   пусть  будет нам   твоё  прощение.
 
*** №1 - 7) boyun germe Mogi buras; de;il etiketli / bize ma;firet sa;layacak bir mezar / sonsuza kadar bizim ekili dokunun.
(*** № - Bu yaz;da bilimsel ke;ifler ya da yeni tan;m yazar say;s;)
   Bu yaz;t Digorsky dile yap;lm;;, ancak bir dokunu;la ve ironian etkilendi;i g;r;lmektedir. ;zel bir alfabe geli;tirildi i;in RSFSR i;inde Oset dilinin 1937 Digorian leh;esi, dil kabul edildi kadar ", bir edebiyat gelene;i kurdu. Ancak, 1937 Digorian alfabesiyle bir "kar;;-devrimci" ve Digorian dil tekrar Oset dilinin bir leh;esi olarak kabul edilmi;tir ilan edildi. "T;m 50 milyon kar;;-devrimciler Digorsky dil konu;tu? Hay;r, onlar Rus;a konu;tu.Naziler taraf;ndan konu;ulan bu onlar;n "aptalca" mant;k gerekli Almanca dil, canavarlar, ;rne;in, leh;esini tan;mak, Avusturyal;!
;lgin; olan 56 y;ld;r Bulgaristan'da Trakya Ara;t;rmalar; Enstit;s; dahil hi;bir kurum, okunamad;, yani Bu yaz;t; ;evirmek. Ve nas;l perevedesh sen dilde yaz;t bilmiyorsan;z? Ve tahmin tahmin verilen zor olmad;;;n;, vb nehirler, adlar; etraf;nda Digor k;kenli anlam;nda.

      Bu a;;kt;r ki Trakya'da M.;. 6. y;zy;lda insanlar okur yazar de;il, ama o okunacak planland;;; gibi birisi i;in, bu ta;;n ;zerine di;er g;r;nt;ler (resimler) daha olmad;;;n;.
    Ben (her ;eyi kar;;la;t;rma ;;renilen ;;nk;) ta; ;zerinde kitabenin ya;;n; kar;;la;t;rmak ilgin; oldu;unu d;;;n;yorum, Spartacus (Spartaga) hayat;nda ;nce 5 as;r ve daha ;nce Hindistan Buda kendini (Prens Gautama), Budizm'in kurucusu ya;ayan 1'den y;zy;l yaz;t tarihleri, ;in'de ise ayr;ca 5. y;zy;lda M.;. ada;ay; Konf;;y;s Konf;;y;s;;l;k yol verdi!
Ayr;ca, halen hayatta kalan bir;ok vard;r, b;yle modern bir Oset konu;ma ile ba;lant;l; ve akrabal;k hakk;nda konu;urken adlar; gibi di;er eserler ;zerinde yaz;tlar.
     "V y;zy;lda Kiev Rus ;nce be; y;z y;ld;r. e., zaten Trakya devlet vard;. Bu devletin ilk valisi - Teres. Di;er h;k;mdarlar - Sadko, Kotka. Bu durum uzun Bulgarlar;n gelmesinden ;nce, Trakya'da bulunan "" Dazhdbog - Trakya Tadzio, Tadzio "-. (. Auth Shcherbakov, VI).
      Oset dilinde "Bilindi;i ;zere Tadzio'yu" anlam;na - ya da damla damla, yaniya;murda.


    (bundan sonra, yazar taraf;ndan silindi metin) - Bu kitab;n bu kalan 80 yaprak, bu okuyucular kitab;n bas;l; versiyonunda bulunabilir "atalar; (Digorae Il), unutulmu;, silinen haf;za Osetler Tarihi."

   Nadirlik - (Latince Raritas den.) - Bu nadir k;ymetli bir ;eydir.
 
   Bu kitap - nadir, e;siz yaz;l;m - i;eri;i ve m;nhas;ran K;;;K ;al;;;r.

   Ne yaz;k ki, d;nyam;zda pek ;ok "Hen;z Shakespeare olgunla;t;;;n; de;il." Evet, ;;nk; biz, var


Рецензии