Вплив ЗМI на свiдомiсть людей

Сьогодні ми як ніколи гостро відчуваємо на собі як негативний так і позитивний вплив ЗМІ. Негативний тому, що всі висвітлені події впливають на психіку, на її емоційний стан, а як наслідок цього і на фізичний стан людини. Стреси, депресії, неврози. І це далеко не повен перелік хвороб, які можуть виникнути під впливом негативних емоцій. . Також тому, що досить часто не є достовірною і не несе ніякої користі людині, а просто засмічує її свідомість. Хоча з іншої сторони, цілком зрозуміло, що страшна і нестача інформації.
Як я раніше сказала, ЗМІ мають досить сильний вплив на людей та їх свідомість. Мабуть, найяскравішим доказом цього є ЗМІ Росії. Відсутність правдивої інформації, вигадки, котрі переходять всі межі здорового глузду, пропаганда ненависті та насилля –ось все те , що зараз тісно переплелося в інформаційному просторі Росії. Так зване «зомбування» не просто порожній звук. Це страшна дійсність сьогодення!
Між нашими народами ведеться інформаційна війна, яка націлена розсіювання ненависті, на розбрат між державами. Бажання знищити все українське та загарбати нашу землю –ось  головні цілі російського керівництва. На мій погляд Ліна Костенко дуже влучно сказала:
Це ж треба мати сатанинський намір,
Чаїть в собі невиліковний сказ,
Щоб тяжко так знущатися над нами,
Та ще й у всьому звинувачувати нас.
Наші супротивники попіклувалися про те, щоб все висвітлити так, як потрібно саме їм. Брехня та ненависть –два слова, які стали синонімами російських ЗМІ.
В цій інформаційній війні люди розділилися на своїх та чужих. Нас відгородила стіна нерозуміння, а також небажання слухати, а головне чути одне одного. Два народи опинилися з різних сторін величезної прірви, яка вщент заповнена брехнею. І кожен намагається довести свою правоту. Нав’язати свою позицію. Правих та не правих у цій війні немає. Адже правда у кожного своя. І пропаганда, яка проводиться ЗМІ не проходить безслідно. Зрозуміло, що все це відбувається не без підтримки влади! Як з однієї сторони, так і з іншої.
На мій погляд, це справжній злочин. Так! Саме злочин. І розповсюджувачі неправдивої інформації мають бути покарані! Адже кожна людина має право на правду. Право на власну думку, свободу слова. Право думати та аналізувати. І саме з цим ведуть боротьбу ЗМІ Росії. Адже свідомими людьми маніпулювати практично неможливо!


Рецензии
Женщины особенно пронзительно пишут о творящемся безумии, пишите...

Алексей Малышев Сказитель   19.04.2015 21:24     Заявить о нарушении