Ковулжонов. Аризага узбекча, русча муносабат

            Ковулжоновнинг саргузаштларини кузатишда давом этамиз. Эсингизда булса, Россиялик нотариус суд учун энг ахамиятли хисобланмиш Ковулжоновнинг Шабаловдан 300.000 АКШ доллари олганлиги хакидаги шартнома унинг руйхатида йуклиги, демакки шартнома калбакилиги, шу сабабли хукукни мухофаза килувчи идораларга мурожаат килиши лозимлигини билдирганди.
            Ковулжоновнинг суд масалалари буйича узимизнинг энг Олий даргохга ёзган шикоятлари бир марта икки ой курилиб натижасиз, иккинчи марта турт ой курилиб натижасиз кайтиб келганди. Уша пайтда Ковулжоновнинг Шабаловга нисбатан шартномани сохталаштирганлиги учун кузгатилган жиноят ишиям Ковулжонов иштирок этмагани боис  Россияда тугатилганлиги хакида хабар кеп копти.
          Ковулжонов  учинчи маротабаям суд масалалари буйича Олий идорамизга хат киритди, бу ариза мана уч ойдан буён дом-дараксиз буп кетибди. Биров аризангиз курилмасдан кайтиб кетди деса, биров аризангиз урганишда дермиш. Хуллас, ёзма жавоб йуклиги туфайли Ковулжонов яна Тошкентга йул олиб аризаси натижасини билмокчи.
        Шу уринда айтиш керакки, Ковулжонов жиноят иши нотугри тугатилганлиги хакида Россия Федерацияси Иркутск вилоят прокуратурасига шикоят ариза ёзганди. Улар Ковулжоновнинг аризасини обдон кайта куриб чикиб, Шабаловга нисбатан кузгатилган жиноят ишини тугатиш хакидаги ажримни бекор килиб, Шабаловни жиноий жавобгарликка тортиш хакидаги масалани терговга юборишибди. Шабалов хам Ковулжоновга телефон килиб “нега ундай киласан” деб гап бошлаган экан Ковулжонов телефонни учириб ташлабди.
         Охирги икки уч йил ичида фукароларнинг мурожаатларига эътиборли булиш хакида канча гапириляпти, телеведениедан айтиляпти. Амалдачи?
          Россияда хеч ким гапирмасаям, аризачи бормасаям дархол ариза муносабат билдириляпти.
       Эски (60-70 йиллар)дан халкимиз ичида гап бор “русда иймон йугу, виждон бор” деган. Агар бизда иймон булса (яъни, виждондан зури булса) нега амал йук? Балким,  виждондан зури бизда йукдир.
        Вокеалар ривожини, адолат тантана килишига ишонган холда кузатамиз...
 


Рецензии