Беларусы сваiх не кiдаюць

Беларускія татары найблізкія сваякі крымскіх.
Акрамя таго ў Крыму каля 33000 этнічных беларусаў пражывае.

А раз так, то даўно пара прамыя крымска-беларускія сувязі наладжваць.

Крым значна бліжэй чым Эквадор і Зімбабвэ, з якімі ў нас вялікае сяброўства, асабліва па частцы паставак усякіх розных тавараў...

Чым Беларусь можа дапамагчы Крыму?
- У першых ва ўздыме сельскай гаспадаркі і прамысловасці, а ў другіх па частцы ідэалогіі, у нас няма драпежнікаў - багачоў, затое ёсць гонар за сваю краіну.

Мне запярэчаць: а як жа "анексія" і "блакада", як на ўсю гэту ўзаемадапамогу "наверсе" паглядзяць?
- У першых Крым законна прызнаная ўсімі аўтаномія яшчэ з 1992 гады, таму ніхто не можа ўмешвацца ў гандлёвыя справы суб'ектаў гаспадарання, у другіх, наяўнасць у Крыму шматлікай беларуска-татарскай дыяспары проста абавязвае нас наладжваць самыя цесныя адносіны з Крымам.

Дзе ўзяць грошы на гэту дапамогу?
- А грошы і не патрэбныя. Днепр на Ўкраіну цячэ з нашых лясоў і балот, такім чынам вада ў ім беларуская адсоткаў на восемдзесят, прычым беларуская вада значна чысцей украінскай ці расійскай, гэта навукова ўсталяваны факт. Сёння перакрыты Северокрымский канал імя Камсамола Ўкраіны, калі яго адкрыць, то Крым зможа заплаціць за ўсё сельскагаспадарчай прадукцыяй, гэта ў інтарэсах крымчан. А калі каму то на Ўкраіне ці ў Расіі гэта не падабаецца, то хай за дняпроўскую ваду спачатку заплаціць, а потым "права пампуе"...

Андрэй Бухаров
Вынаходнік, лаўрэат ВДНХ СССР,
пазаштатны карэспандэнт газеты "Рэспублика"

29 верасня 2015 г. Смалявічы


Рецензии
Половину тысячелетия живут в Ивье татары. Но безотносительно к этому, конечно, надо налаживать тесные отношения с Крымом. И мудрый белорусский батька, конечно, будет это делать.

Харитон Егорович Сарамливый   07.10.2015 13:06     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.