Неодмнно-бiлi троянди!

Романтичне оповiдання Lusi Soleil




— Які, ну, які ж купити квіти? — Це питання його займало, але  його вирішила швидко мила продавниця квітів — вона  в цьому питанні професіонал:
— Неодмінно білі троянди!

Побачення належить вiдбутися довжиною рівно в хвилину, або двi. З подарунком було все вирішено і він був уже придбаний. Думка про майбутню зустріч постійно займала його, що б він не робив.

Julien ніколи не задивлявся на жінок, що проходять повз— сім'я займала його постійно і незмінно. Його дружина знала це і жила спокійним розміреним життям. А троє дітей постійно відчували його турботу і присутність, навіть зараз, коли вони подорослішали. Jul, так називала його любляча дружина, був гарний собою, стрункий, поворiткий, як лань, енергійний і цікавий в бесіді. Цілком поглинений у свою справу, досить знаючий фахівець — він був виноробом.

I от повинен був відбутися такий випадок, який струснув його сиву, але ще не лису голову.
На черговій зустрічі виноробів Півдня Франції він зустрівся з малосвiдомою у виноробствi, що потрапила туди випадково, скромною і чарівною блондинкою по імені Lili. Їх роман розгорівся швидко і яскраво. Кілька днів пролетіли, як мить.

Пройшов час і ось несподівано пролунав дзвінок від Lili. Вона повідомила Julienou, що  iї днями чекає чергове вiдрядження і вона буде проїжджати повз його містечка на поїзді,  за сьомим номером вагона.

Очікування було нестерпним. Julien був стривожений спогадом минулого, не чекаючи, що зустріч коли-небудь відбудеться.
І ось час невблаганно наближав довгоочікувану зустріч.
Він метався по платформі , толком не знаючи, де ж зупиниться сьомий вагон. Втрачати не можна ні секунди — стоянка всього лише 2 хвилини.

І ось прийшов довгоочікуваний поїзд і Julien побіг швидко і пружно  за сьомим вагоном. Lili вже чекала його в тамбурі і теж дуже хвилювалася про майбутню зустріч.
  Julien вскочив у вагон, мало не збивши з ніг провідницю, яка замешкалася біля входу, підхопив тендітну фігурку  бажаноi коханої і підняв над головою, вручивши їй білі духм'яні троянди і невеликий пакуночок з подарунком.
   Заздалегідь він прописав порядок розмови, але від несподіванки і переповнення почуттів збився.
Вся програма розмови пiшла шкареберть.
  Julien, притуливши до стіни Lili, шепотів щось дуже ніжне і ласкаве , легко торкаючись ii милоi рум'яної щічки. Від цих палких слів злегка погойдувалася сережка у її вушку.

Хвилина так жорстоко швидко пролетіла.
Провідниця попередила про відхід поїзда.
Juluin вискочив з вагона і також швидко пробіг ще кілька кроків повз вагона.

Lili увійшла в вагон. Троянди духм'яно наповнили ароматом купе.
Вона розгорнула подарунок — там була гарна хустинка і маленька оксамитова коробочка з годинником.
       Ці речi, як ніщо,  ще довго обійматимуть її шию і торкатимуться руки, нагадуючи про якраву романтичну зустріч, що струхнула ii I його життя...
 
2011 рiк

Троянди бiлi
Папiр.Акварель Lusi Soleil


Рецензии