Массандра вярнулася

Дэжавю, мадам, калі свядома вы разумееце, што знаходзіцеся ў гэтай сітуацыі ўпершыню, але хітрая падсвядомасць запэўнівае, што пры гэтым вы нават вельмі памыляецеся. Яно там ўпэўнена ў адваротным. Звычайна чалавек адкідае сумнеўныя намёкі падсвядомасці, наладжваючыся на хвалю: «не з'ехаць з глузду».

Усё забываецца ... да чарговага дэжавю ...

У абедзенны перапынак у невялікай крамцы, аддаленнай ад асноўных гарадскіх артэрый, станаўлюся ў хвост кароткай чэргі ў касу. Нягледзячы на тое, што і пакупнікоў, і тавару ў іх кошыках мінімум, справа рухаецца досыць марудна, таму станаўлюся сьведкам арыгінальнай сцэнкі.

Пара сярэдніх гадоў хударлявых грамадзян выбірае закуску да чацьвярцінкі мінскага «Крышталя» і пластыкавай бутэлечкш крымскай «Массандры», якая з пэўнага часу па месцы стала складаць канкурэнцыю малдаўскім вытворцам. Па старой памяці, наша віно разыходзіцца лепш, так як даверу «Расія. Крым» выклікае больш, чым « Малдова ». Але і кошт - адпаведна.

Пакуль я настальгую па халодным скляпку Массандры, пара, пра якую зайшла гаворка, вядзе натупны ;;дыялог.

Ён: «Уважліва чытай, колькі там дабавак».

Яна: "Вось, як бы дабавак ніякіх не назіраецца».

Ён: «Вытворца хто?"

Яна называе гандлёвую марку.

Ён моршчыцца: «Часта рэкламуюць. Добры тавар рэкламуюць мала».

Яна выбірае іншы пакецік. Зачытвае ўслых этыкетку і склад. Абдумваюць.

Ён з сумненнем: «Для сабак»

Яна: "І што ня так?"

Ён: «Кошкі больш пераборлівыя. Іх не правядзеш. Ты не глядзі ... Там менш усякай хіміі ... »

Яна: "Гледзячы, якая котка. Гэта хатнія - разбэшчаныя. Бяздомныя нетакія ... »

Ён: «Думай, перш чым сказаць. Яны што для бяздомных прадаюць корм? Які ёлупень стане бяздомных карміць за такія грашышчы? »

Яна: «Чарга падыходзіць. Спынімся на гэтым? »

Пакецік з нахабнаватай кацінай пысай Барыса перамяшчаецца ў кошык для пакупнікоў, склаўшы кампанію «Крышталю» і «Расія. Крым».

На касе пакупнікі разлічваюцца кожны сам за сябе. Мужчына плаціць за чекушку і «для жанчыны - віно», тая, для якой набыта пластыкавая ружовая разліўной «Массандра» - за пакецік на закуску к аперытывам.

Дэжавю ...

Крым. Севастопаль 1981 г. У гастраноме баламут падняў скандал у палічкі з малочнай прадукцыяй, незадаволены якасцю тавару:

- Вот такие сырки в Аргентине на голову продавцам надевают*, - а на падлогу крамы капае бялявая вадкасць з таго, пакуначка з тварагом, які пакупнік заціснуў у сябе ў далоні і які яму быў так не да спадобы.

Да наступнага дэжавю ...


*Так такія сыркі ў Аргенціне на галаву прадаўцам надзяваюць.


© Copyright:  2014
Свидетельство о публикации №214080501044


Рецензии
Ида! Вельми цикава!
Да наступнай сустрэчы.

Петров Сергей Петрович   01.01.2016 22:55     Заявить о нарушении
Прыемна )
Так такi котку аддалi перавагу
перад Трэзорам
ДО ВИДЗЕННЯ!

Ида Рапайкова   02.01.2016 10:12   Заявить о нарушении