Подарунок

Він був ненормальним. Це точно. Усі це знали й трохи побоювались його. А ще він був генієм. Звичайним, заурядним і ординарним генієм. Таким як да Вінчі, Едісон чи Енштейн. От тільки сфера його кваліфікації було дещо другою і порівняно новою – біохімія й генетика. І тільки йому вдалося зробити справді щось варте для людства.
Та все по порядку. Наш герой народився в досить простій сім’ї простих людей. Дитинство й юність його пролетіли досить швидко й непомітно за книжками. Він цурався інших дітей. Та й вони його. Вони підсвідомо поділяють оточуючих на «своїх» та «інших». Так ось, він для всіх був «іншим» з дитинства, вони відчували що він розуміє їх, їхню сутність, усю злобу мерзоту, що схована глибоко в їхніх серцях. Чогось він ріс замкнутим, і в переривах між своїми ще простими дослідженнями він споглядав на метушіння оточуючих людей, розуміючи усю безглуздість їхнього існування. Іншим разом, йому хотілося просто стати схожим на них, неначе перетворитись на медузу без мозгів. Не знати, не думати, не існувати. Як ніби ти вже перейшов межу, але хочеш повернутися назад . А це вже неможливо. Затуманити свій розум і втратити глузд – не допоможе. Його знання психології й розуміння тонкостей людської натури не давали відчути навіть ті декілька мізерних примарних радостей, що дає нам життя.
Проживи життя так, роби те і се, вчись, працюй і досягай висот поки не здохнеш. Усі знають що для тебе краще, але тільки не ти. Живи й помирай, усіма забутий. Залиш після себе дітей, приречи їх на таке ж існування. Якщо ми всі як один твердимо, що життя несправедливе, а світом керує жорстокість, то чи не краще нам було б просто повмирати? А ми живемо в своє задоволення, як тварини. Та ми  не тварини, щоб пробачати собі таке. Була б нас хоть крапелька самопожертви без клятого егоїзму, що руководить усіма нашими вчинками, ми б не народжували дітей. Ми б не змусили їх жити в цьому світі, надто вже це жорстоко. Та люди рідко про це думають. Так куди простіше жити. А ті, хто думає, втрачають глузд.
І він це розумів. І зробив найкраще, що міг. І, можливо, хтось скаже, що розповсюдження бактерії, що викликає досить швидку і не болючу смерть, було злочином проти людства, не вірте цьому. Він зробив людству найкращий подарунок, який міг.


Рецензии
Дуже цікавий текст! Змістовно. Глибоко. Сподобалось.

Артур Грей Эсквайр   04.01.2016 00:16     Заявить о нарушении