Са киц1ер я

Са   кицIер

- ПитI,   къе   вуна   школада   вуч   авуна?
- Са   затIни.
- Бес   муаллимди   заз   вучиз   эвернавайди   я?
- Гьа …ан.  РикIел   хтана.   Ада   завай   хабар   кьуна   кьведал   пуд   эцигайла   шумуд   жеда    лагьана.   За   «вад»   лагьана.   Ахпа   мад   хабар    кьазва:   пудал   кьвед   эцигайтIа   шумуд   жеда   лугьуз.
- Абур   са   кицIер   тушни?
- Зани   гьа   гьакI   жаваб   гайиди   я.



   Африка

- Ваз   чиз   чи   хуьр    гьина   ава,   буба? – хабар   кьазва   ПитIа.
- Дагъустанда.
- Авач.  Африкада   ава.
- ?
- Къе   чи   муаллимди   лугьузвай   хьи,   Африкадин   хуьрера    я   яд,   я  эквер,   я   телефон,   я   радио,   я   рехъ   авач.   ГьакI   хьайила   чи   хуьр   алай   чкани   Африка   я.



     КIани   муаллим

- Ваз   виридалай   гьи   муаллим   кIанда,  ПитI? – хабар   кьазва  бубади.
- Бубаш  муаллим.
- Вучиз?
- Ада  чаз    тарс   гузвай   амалар   ийиз   газетар   кIелда,   чна  тарс   кIелзавай   амалар   ийиз   суьреда   киши – киши   къугъвада.





            ЗатIни   тийижир    муаллим

- Зун   мад   Малвар   муаллимдин   гъилик   хъфизвач,   адаз   затIни   чидайди   туш, – арза   ийизва   ПIитIа.
- Ваз   гьикI   чида? – тажуб    жезва   буба.
-  Гьамиша   чавай   хабарар   кьазвайди   я:  кьведра   кьвед    шумуд   жеда,   пудал   пуд    эцигайла    шумуд    жеда.   Али – тIвар   гьикI  кхьида , лугьуз.


«Спортдин»   хабарар

Яргъал   мензилриз   катун.   Кьасумхуьрелай    Мурманскдиз   кьван  катай    Къучиев   Къучи    Владивостокдай    жагъана.    Адавай   сифте    интервью    къачур   силисчи    Къачабегова    малумарайвал,   ихьтин    акъажунра   «спортсменди»    пуд   лагьай    сеферда   ишти-ракзава.   Пудрани    алиментрикай    катай   ам   гила    ц1ийи    акъа-жунриз   гьазур   жезва.


Рецензии